Familieferie fyldt med fantastiske oplevelser på Öland i Sverige

Nogle gange glemmer vi, at vores skandinaviske naboer har rigtigt meget at byde på, når det kommer til at være destinationer for ferier og rejser. Særligt Sverige er et skønt sted at holde ferie hele året rundt. Når I krydser Øresundsbroen og kører stik øst i et par hundrede kilometer, så rammer i Småland. Øst for Småland beliggende i blandt Østersøens bølger, finder I øen Øland. Øland er forbundet med fastlandet og byen Kalmar via Ølandsbroen. Her får I den første af skønne oplevelser, når I tager på ferie til Sverige. Ølandsbroen er seks kilometer lang og har en høj bue på midten, der både sørger for, at skibene kan sejle under broen, men også at I får en smuk udsigt over Østersøen og Øland, når I kører over den.

På Øland kan I se frem til at tilbringe en skøn ferie med gode oplevelser indenfor både kultur, natur og med besøg til interessante seværdigheder! Området er så dejligt at holde ferie i, at selv den svenske kongefamilie fortsat holder ferie i dette område og har gjort det i mange år! 

Find jeres kommende sommerhus i Sverige.

4

Attraktioner

6

Sommerhuse

Naturen på Öland i Sverige

Sverige som feriedestination for naturoplevelser

Øland i sig selv minder geografisk set en smule om Langeland i dens udformning. Det tager to timer at køre fra øens ene ende til den anden og gør I det, så kommer I igennem nogle af Sveriges absolut smukkeste omgivelser. Naturen varierer nemlig rigtig meget afhængigt af, hvor på øen, I befinder jer. I har både mulighed for at opleve store klippegrunde, slettelignende områder, brede og åbne vidder såvel som skovområder. Den store mængde af naturområder skaber selvfølgelig mangfoldighed, når det kommer til dyreliv. Det rige dyreliv ses særligt med de mange fugle, som holder til på Øland. 

Der er to ting, der er helt særlige ved naturen på Øland. Den ene er, at dens enestående blanding af naturområder har sikret Øland en plads på UNESCO’s verdensarvliste. Det taler for, hvor særlig den naturarv, der findes på Øland, er. Den anden ting, der gør Øland til en helt særlig naturoplevelse er, at verdens største kalkslette findes på den sydlige del af øen. Sletten kaldes Alvarområdet og ligger ved Store Alvaret. Sletten er helt flad og fyldt med kalksten, som giver de perfekte leveforhold for vilde orkideer. De mange blomster, kalkstenen og søerne i området gør et besøg her til en helt særlig oplevelse.

På Öland kan du besøge

Klik på et område herunder for at læse mere om områder og sommerhusudlejning i Sverige og på Öland.

ôland i Sverige

Øland

I Sverige tilbydes huse på den smukke ø Øland, der er beliggende i Østersøen øst for Småland. Et attraktivt område, hvor bl.a. den svenske kongefamilie holder ferie. Dejlige ferieoplevelser på Øland i Sverige.
Se mere

Attraktioner i Sverige

Fra royale slotte til familievenlige dyreparker!
Se mere
Slottet Borgholm PÅ Öland i Sverige

Aktive oplevelser på Öland

Der er mange gode vandreture og cykelture, som I kan gøre brug af på jeres ferie på Øland. På Ølands nordligste spids ligger et fint naturområde, der kaldes Trollskogen. Her kan I nyde en lange vandretur rundt langs kysten på 4,5 kilometer. Turen tager jer igennem en fin skov, der har masser af store og krøllede træer. Fordi turen går langs kysten kan I hele tiden høre havets brusen og bølgerne slå ind mod stranden og på et tidspunkt har I også udsigt til et gammel skibsvrag, der ligger på stranden. Turen starter med en fin udstilling, der handler om området natur og de dyr, der lever i Trollskogen. Udstillingen kaldes Naturrum Trollskogen.

Er I på øens nordlige spids, så må I også tage turen forbi naturreservatet Byrum. Her findes helt særlige skulpturer af sten, som har formet sig gennem tusindvis af år. Bølgerne har slået ind på kysten og vasket løs, blød kalksten væk. Derfor står nu kun hård kalksten tilbage i formationer, der kaldes rauker. Disse enestående naturskulpturer er smukke og et unikt indblik i, hvad naturens kræfter er i stand til. 

Strande og badeoplevelser på Øland

Med Ølands beliggende ud til Østersøen er det ensbetydende med, at øen har mange fine strandområder. Øland har to kyststrækninger af forskellige karakter. På den nordlige side ligger strandene ud til Kalmarsund, mens de på den sydlige side ligger ud til Østersøen. Mod nord er strandene mere øde og her går skoven helt ned til stranden, mens den sydlige del af øen oftere er mere befolket. Strandene er overordnet set domineret af klitter på grund af de store flyvesandsområder. 

Strandene er fine sandstrande, mens der enkelte steder er græsklædte strande eller strande med sten. Strandene er børnevenlige og flere steder er det muligt at dyrke vandsport. I kan eksempelvis prøve kræfter med kajaksejlads, kanoture, vandscootere og Stand Up Paddling. Haga Park er en populær destination for dem, der kan lide at surfe. Her er vind- og vandforholdene gode for både nybegyndere og professionelle. På Øland findes også et vandland med pools, rutsjebaner og masser af sjov leg for hele familien, hvis ikke poolen i sommerhuset er nok for jer.

Oplev Smålands tredje største by Kalmar

Når I krydser Ølandsbroen for at komme på ferie i første omgang, så kører I forbi Kalmar. Kalmar er Smålands tredje største by og her finder I både kultur, gode muligheder for shopping og flere grønne oaser. Har I brug for en lille pause fra den hyggelige, svenske sommerhusidyl og blande lidt storbyliv ind i ferien, så er Kalmar et godt valg!

Kalmar er en charmerende by med 40.000 indbyggere. Byen byder på historiske bygninger og et fantastisk byliv, som det flere gange har fået prisen “Europa Nostra prisen” for at have bevaret. Fra midten af juni måned og indtil midten af august kan I komme med på en byvandring, der varer 1,5 time og som Kalmars turistbureau står for.

En af de helt store attraktioner i Kalmar er Kalmar Slot. Et besøg her varer som regel mellem to og tre timer. Er der godt vejr, kan I kombinere besøget med en gåtur rundt på volden. Er det ikke vejr til at være ude, så kan I trøste jer med at udstillingerne på slottet er baseret på spændende og varieret historiefortælling, som med sikkerhed fanger jeres interesse. Udstillingerne fortæller om, hvordan slottet udviklede sig fra en lille borg til en stor fæstning og hvordan livet på slottet har været i al den tid. Kalmar Slot er uden tvivl et besøg værd – også hvis I har yngre familiemedlemmer med på ferie!

Er I alligevel bange for, at et gammelt slot ikke fanger interessen hos det yngste publikum, kan I måske lokke med en tur på det børnemuseet A World of Dinosaurs. Det er ikke hårde fakta om dinosaurer, der fylder på dette museum, men i stedet fossiler, kaster, fyldte dukker og skeletter. 

Fakta om Sverige

Indbyggere

10.327.589 indbyggere

Areal

447.435 km²

Lokalt sprog

Svensk

Telefonkode

+46

Borgholm Slot
Ruin ved Borgholm Slot

Børnevenlige oplevelser på ferien på Öland

Øland gemmer på mange gode oplevelser til en rigtig familieferie med fokus på at tilbringe tid sammen og skabe gode minder. Øland er fyldt med dyreparker, forlystelsesparker og gode muligheder for en aktiv ferie sammen, hvor alle kan være med. 

En af de helt store oplevelser, der tilmed er familievenlige, er et besøg i Ølands dyre- og forlystelsespark. Her kan I opleve 160 dyrearter, samt et 1000 kvm stort vandland, med et utal af vandrutsjebaner. Ølands dyre- og forlystelsespark er mere end bare en traditionel zoologisk have, som det i første omgang var meningen, at parken skulle være. Henover årene har parkens tilbud udviklet sig og i dag er parken reelt set tre parker i en. Ølands dyre- og forlystelsespark er nu både en zoologiske have, en forlystelsespark og et stort vandland. I kan snildt tilbringe en hel dag her på sus i maven, sjove interaktioner med dyr og gode oplevelser med hinanden!

Der er mange gode oplevelser med seværdigheder og attraktioner på Øland. Vi har har samlet nogle af de bedste, som I kan læse nærmere om og derefter beslutte, hvilken type af oplevelse, der passer bedst til jeres behov og interesser. Se nærmere på seværdigheder og attraktioner på Øland.

Gode ferieoplevelser i Sverige

Har ferie i Sverige fanget jeres interesse? Det kan vi sådan set godt forstå. På Øland er I sikret ferie i et af Sveriges allersmukkeste områder fyldt med spændende natur og gode oplevelser for både familieferien og turen med venner. Øen ligger kun 300 km. fra Øresundsbroen, men tager jer med til en helt anden verden. Hos VillaVilla kan I booke et sommerhus med både pool og spa, der har plads til mellem 12 og 18 personer i Sverige. Tag et nærmere kig på sommerhusene og find det, der passer bedst til jeres behov.

Attraktioner i Sverige

Öland – royale slotte og dyreparker

Vil du hellere en tur i zoo eller måske en forlystelsespark? Eller indbyder temperaturerne nærmere til en tur i vandland? På Øland behøver du ikke at vælge, for Öland Djur & Nöjespark er tre parker i én. Af samme grund kan det være en god ide at sætte flere dage af til at besøge parken. Så er du sikker på at have tid nok til det hele.

I Sverige kan du opleve:

Tårn ved Borgholm Slotsruin i Sverige

Borgholms Slot

Borgholms Slot startede egentlig tilværelsen som et beskedent vagttårn. Efterhånden blev der dog bygget så meget til, at tårnet blev til et rigtigt slot. I 1806 brændte Borgholms Slot, og i dag står kun de tykke kalkstensmure tilbage. Borgruinen er ikke desto mindre et yderst spændende udflugtsmål. Der afholdes desuden diverse kulturelle arrangementer på området, herunder store pop- og rockkoncerter. Borgholms Slot startede egentlig tilværelsen som et beskedent vagttårn. Efterhånden blev der dog bygget så meget til, at tårnet blev ...

Se mere

Kalmar Domkirke

En katedral uden en kuppel. Findes det? Efter du har lært Kalmar Domkirke at kende, vil du sikkert ikke finde det så usædvanligt længere. Også katedralens indre er meget interessant. Især alteret, prædikestolen og lysekronen vil fange dit øje. En katedral uden en kuppel. Findes det? Efter du har lært Kalmar Domkirke at kende, vil du sikkert ikke finde ...

Se mere
Pariserhjul i Öland Djur og Nöjepark

Öland Djur og Nöjespark

Öland Djur & Nöjespark er meget mere end bare en zoo. Selvom dette ganske vist var udgangspunktet. Siden da er zoo'en dog blevet udvidet med masser af vilde forlystelser. Og sågar et dejligt vandland. Af den grund er der næsten for mange attraktioner i Öland Djur & Nöjespark til en enkelt udflugtsdag. Öland Djur & Nöjespark er meget mere end bare en zoo. Selvom dette ganske vist var udgangspunktet. Siden da er ...

Se mere
Sollidens Slott

Sollidens Slot

Desværre er det ikke muligt at komme inden for på Sollidens Slot. Indgangspavillonen byder dog på skiftende udstillinger om slottets historie året rundt. Slotsparken er ligeledes åben for offentligheden. Her er der mange smukke anlæg at beundre, fra den italienske til den engelske have. Desværre er det ikke muligt at komme inden for på Sollidens Slot. Indgangspavillonen byder dog på skiftende udstillinger om slottets ...

Se mere