Clay Keramikmuseum

I Middelfart på Vestfyn kan du besøge Clay Keramikmuseum. Museet hed tidligere “Grimmerhus Keramikmuseum”. Her kan du se udstillinger om keramisk kunst, kunsthåndværk og keramisk design.

55.000 keramiske værker

I Clay Keramikmuseum kan du følge historien om keramisk design over en periode på 235 år. Omkring 55.000 keramiske værker fra forskellige perioder er udstillet på museet. Oplev figurer og legetøj fremstillet af keramik fra den kongelige porcelænsfabrik. Her kan du se så forskellige ting som Bedstemors ?? og Frederik d. 6.s kaffestel. 

Den kongelige porcelænssamling

Et af højdepunkterne på museet er den kongelige porcelænssamling. Her kan du se porcelæn fra det danske kongehus. Denne udstilling blev integreret i museet som en del af en omfattende renovering og udvidelse af huset i 2015.

Lej et sommerhus og se mere af Fyn

Sommerhus Fyn og Langeland er populære blandt danske og udenlandske turister, der ønsker at opleve den smukke danske natur og kultur. Fyn er kendt for sine maleriske byer, slotte og idylliske kyststrækninger, mens Langeland tilbyder fredelige landskaber og smukke strande. Sommerhusene på Fyn og Langeland er veludstyrede og tilbyder en behagelig og afslappende ferieoplevelse.

Det kan du opleve med Clay Keramikmuseum

Clay Keramikmuseum i Middelfart
©Ralf Søndergaard
Kramikmuseet Clay i Middelfart på Fyn
© Ole Akhøj, Samlingen Vejstrup

Skiftende udstillinger

En hel del af porcelænsudstillingerne i Clay Keramikmuseum er tidsbegrænsede og udstillingerne skifter ofte. Derfor er museet altid et besøg værd. Temaerne i udstillingerne varierer fra fx smykker til legetøj.

En tur på Café Clay

Når du har været en tur igennem alle udstillingerne i Clay Keramikmuseum, og har brug for en kop kaffe og et stykke kage, så er det tid til et besøg i Cafe Clay. Kagerne laves i caféen eget konditori. I caféen kan du selvfølgelig også få en velsmagende og mættende frokost.

Og lidt keramik til hjemmet

Hvad ville en tur til Clay Keramikmuseum være uden at få en souvenir med hjem? På museet kan du købe den helt rigtige souvenir etil dig selv eller en gave til dem derhjemme. Du kan både købe smykker og et udvalg af eksklusive specialfremstillede produkter fra forskellige kreative kunstnere. Du kan også købe forskellige bøger, postkort og brochurer om keramikmuseet.

Find vej

Clay Keramikmuseum ligger i den vestlige del af Middelfart. Turen fra Kolding via E20 tager lidt under en halv time i bil. Fra Odense tager turen på E20 ca 45 minutter.

Clay Keramik Museum Danmark

Kongebrovej 42

5500 Middelfart

Danmark

Se mere på hjemmesiden. 

https://claymuseum.dk/

Ofte stillede spørgsmål om Clay Keramikmuseum

Hvornår åbner museet?

Mandag: Lukket
Tirsdag – søndag: kl. 10.00 – 17.00

Hvor ligger museet?

Kongebrovej 42

5500 Middelfart

Middelfart den gamle havn