Fårup Sommerland

Ville en sommerferie i det nordjyske være komplet uden en tur i Fårup? Næppe! Ikke nok med det – udflugten til Fårup Sommerland kan nemt gå hen og blive feriens højdepunkt. Og parken er skam ikke kun et hit blandt de yngre generationer.

Mellem Blokhus og Løkken

Fårup Sommerland ligger mellem de to badebyer Blokhus og Løkken. Fra Aalborg når du parken via hovedvej 55, turen tager lidt over en halv time. Fra Sjælland kører du ad E45 i retning mod Aalborg.

Rutsjebaner og vandland – Fårup Sommerlands attraktioner

Det skorter ikke på forlystelser og sjove aktiviteter i Fårup Sommerland. Og mindre kan bestemt heller ikke gøre det, når man vil være med i ligaen af store, moderne forlystelsesparker. Parken har sjove forlystelser til de mindste, vilde rutsjebaner til de vovemodige og et sjovt vandland til hele familien.

Skal i bruge et sommerhus i nærheden? Se vores udvalg af luksus sommerhuse i Nordjylland.

Orkanen
©Foto: Torben Hansen Blokhus Fårup Sommerland, Pirupvejen 147 Parkens nye store investing, Orkanen til kr. 40 mio. netto, indvies.

Fårup Sommerland er et paradis for de mindste

Selvom familiens yngste ikke kan prøve parkens mange vilde forlystelser endnu, kommer de bestemt ikke til at kede sig. Parken rummer nemlig mindst lige så mange forlystelser for de yngste gæster, og der er bestemt ikke sparet på fantasien. De små kan f.eks. komme på flyrejse i “Den Røde Baron” eller gå efter guldet i Fårup Racing Team. Safaribilerne kører til gengæld stille og roligt gennem skoven, eller hvad med en tur på (karrusel)hesteryg i skovkarrusellen? Må der gerne komme lidt mere fart på? Så er forlystelsen Snurretræet eller gyngekarrusellen Waveswinger oplagte bud. Skal det rigtigt kilde i maven? Så prøv forlystelsen Freefall på 11 meter. Eller hvad med en tur i Danmarks hurtigste trærutsjebane? I så fald er det bare med at sætte sig godt til rette i familieattraktionen Falken, der har en tophastighed på 75 km/t.

Attraktioner for hele familien

Fåruptoget er et andet stort familiehit, for her passer hastigheden både til babyer og bedsteforældre. Større børn kan også have glæde af turen, idet toget kommer hele parken rundt og dermed giver et godt overblik. Så er I sikre på ikke at gå glip af nogen forlystelser. Trænger I til fart ovenpå togturen? Så sæt kursen mod speedbådene. Eller hvad med en tur i biffen? 4D-biografen giver din lokale biograf baghjul med masser af overraskende effekter forestillingen igennem. Måske trænger I til at få rørt jer lidt ovenpå de stillesiddende forlystelser? Så stik til søs med en vandcykel, robåd eller kano. Klatreaber keder sig bestemt heller ikke i Fårup og kan bl.a. slå sig løs på den store edderkop eller stejle vulkan. Herudover er parken fuld af mindre legepladser og klatrehjørner. Det skrupskøre hurlumhejhus Rævens Hule byder også på masser af overraskelser for de aktive. De mere tålmodige kan lede efter guldklumper i Fårups ældgamle Guldgraveri.

Fuld skrue

Har du større børn? Eller måske kan du bare ikke selv få nok af vilde rutsjebaner? Så får du travlt under dit besøg i Fårup Sommerland. Jo vildere, jo bedre. Dette motto lever rutsjebanen “Orkanen” i den grad op til. Med 75 km/t kører du ned under vandet i en undersøisk tunnel og videre gennem skoven i hæsblæsende fart. Ikke nok med det – dine fødder dingler frit i luften imens! Rutsjebanen Falken når op på samme svimlende hastighed. Falken er dog en klassisk trærutsjebane, så her sidder du godt og solidt med begge ben placeret i bunden af vognen. Falken er 622 meter lang. Den snurrende rutsjebane Flagermusen sender dig gennem skarpe sving og ned ad stejle bakker i 13 meters højde, mens Lynet bringer dig fra 0 til 80 km/t på bare 2 sekunder. Skal det være helt klassisk, kan du tage en tur i rutsjebanen Mineekspressen, der fra 13 meters højde sender dig rundt i skoven i fuld fart. Har du mod på at suse ned ad buldrende vandfald i en træstamme, er en tur med Fårup Rafting det helt rigtige.

Ofte stillede spørgsmål om Fårup Sommerland?

Hvornår åbner Fårup Sommerland?

Åbningstiderne i Fårup Sommerland varierer en del. Se mere her.

Hvor ligger Fårup Sommerland?

Pirupvejen 147

9492 Blokhus

Hvad koster entre til Fårup Sommerland?

Det koster 210 kr. at komme i Fårup Sommerland. Læs mere om billettyper her.

Falken
Lynet i Fårup Sommerland

Er du til endnu flere vilde ture i det våde element? Så besøg Fårups Aquapark

​​Kombinationen af forlystelsespark og vandland er slet og ret genial. Det eneste problem er, at en enkelt dag faktisk er alt for lidt til at opleve det hele. Familiens vandhunde må i hvert fald ikke gå glip af den vilde vandrutsjebane Vandkanonen med frit fald og to loops. Den 42 meter lange lodrette vandrutsjebane Vandfaldet er ligeledes et must. Er 42 meter ikke nok for dig, kan du dyste mod op til tre venner på den 120 meter lange Surf Hill – hvem kommer først? Er du mere til afslappende bølgesjov end hæsblæsende hårnålesving? Så hop i det sjove og 27 grader varme bølgebassin. Her kan du øve dig lidt, inden du kaster dig ud i Vesterhavets rigtige bølger. Der er selvfølgelig også tænkt på de mindste i aquaparken, der rummer fine vandlegepladser og små vandrutsjebaner.

Velbekomme

Al den kildren i maven og vind i håret gør sulten, men det er der heldigvis råd for i Fårup Sommerland. Besøg f.eks. det hyggelige Steakhouse, der byder på favoritter som burgere og steaks. Er du til sund, økologisk og smagfuld mad? Så kig forbi det økologiske spisested Skovens Pasta. På Restaurant Loen går det helt klassisk for sig med lasagne og pizza, mens Restaurant Oasen har specialiseret sig i grillretter. Vil du hellere have din egen madkurv med? Det er du mere end velkommen til, og parken indeholder flere hyggelige picnicpladser.

Konklusion: Spækket med fantastiske forlystelser – faktisk er én dag alt for lidt

De fleste forlystelsesparker besøger man kun en enkelt dag. Du kan dog med fordel planlægge at bruge to sammenhængende feriedage i Fårup Sommerland. Ikke mindst takket være den store aquapark, som egentlig indbyder til et heldagsbesøg i sig selv. I Fårup Sommerland er der kort sagt tænkt på hele familien – fra de alleryngste til teenagerne og bedsteforældrene. Herudover kan dagen krydres med velsmagende restaurantbesøg, hvor udvalget rækker langt ud over bare pommes frites og pølser.

Fårup fra oven