Fiskeri- og Søfartsmuseum

På Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kan I opleve en blanding af hav, dyr og spændende historier.

Her kommer I tæt på de mange dyr, der lever i Nordsøen og Vadehavet og I får indblik i fiskernes eventyr gennem årene.

En oplevelse for alle

Fiskeri- og Søfartsmuseet byder på oplevelser for hele familien. I bliver taget med på en rejse under vandets overflade og kommer tæt på mange af de dyr, der lever i de danske farvande.

En sikker vinder blandt alle aldersgrupper er berøringsbassinet, hvor det er muligt at røre ved fiskene.

De store skeletter af strandede hvaler er også meget populære.

Det kan du opleve på Søfarts- og Fiskerimuseum

Udklædning på museet
Udkig over havet

Lige fra havet og ind i akvariet

Besøg det store saltvandsakvarium, hvor der konstant pumpes saltvand ind fra Vadehavet. Det store saltvandsakvarium indeholder omkring 300.000 liter vand, der hele tiden cirkulerer rundt for at blive ved med at være rent. I kan opleve livet under vandoverfladen gennem de store vinduer eller fra rampen, der tager jer med ned under overfladen. I det store akvarium findes kendte fiskearter fra Nordsøen, men også sjældne arter, som I måske ikke har set før. Mange af fiskene i akvariet tilbringer den første del af deres liv i Vadehavet, førend de begiver sig ud på dybere vand.

Sælarium

I kan se de flotte sæler på nært hold ved at besøge sælariet, der er er naturtro og inspireret af Vadehavet. Sælerne kan betragtes fra flere niveauer. Se deres elegante bevægelser i vandet gennem de store undervandsvinduer eller fra barnehøjde på et af de mange observationssteder. Fodring og træning af sælerne er også en oplevelse, der er værd at tage med, når turen går til Fiskeri- og Søfartsmuseet. Her får I både gode historier, mange informationer og masser af viden om de søde dyr.

Vadehavspavillonen

Museet ligger i nærheden af Vadehavet, hvilket det også præges af. I Vadehavspavillonen er det muligt at se mange af de fuglearter, der lever ved Vadehavet. I kan lære mere om den smukke natur i området og dets til tider komplekse økosystem. Ved pavillonen kan I også lære mere om Vadehavets dyr både store som små.

Ofte stillede spørgsmål om Søfarts- og Fiskerimuseum

Hvornår åbner museet?

Kl. 10:00 – 17:00, dog til kl. 18:00 i Juli/August.

Lukkedage
Der er lukket d. 24-25/12 samt d. 31/12 og d. 01/01. 

Hvor ligger museet?

Tarphagevej 2

6710 Esbjerg V

Hvad koster entre til museet?

Entré er 150,- pr. person. Børn under 18 år er gratis.

Sæler på museet
Rørebasin på Fiskeri- og søfartsmuseet

Danmarks Vildeste Fiskereventyr

Denne udstilling er baseret på fiskernes spændende oplevelser på havet. I 1900-tallet havde Esbjerg sin storhedstid inden for fiskeri og udstillingen fokuserer på netop denne tid genfortalt af tidligere fiskere. Udstillingen byder på en blanding af indsamlede dokumenter, historiefortælling og fotografisk portrætkunst. Derudover kan I høre fortællinger fortalt af skipperne selv.

Mad med udsigt

Hvis sulten melder sig kan MS Smag friste med herlige madoplevelser i kombination med byens bedste udsigt. Her kan I nyde et måltid med den fantastiske udsigt i baggrunden, som strækker sig over det store grønne område, der omgiver museet. Er vejret klart, kan I se helt til Fanøs kyst!

Havet