Knud Rasmussens Hus

Knud Rasmussen var en dansk polarforsker og forfatter. Knud Rasmussens hus i Hundested på Sjælland er nu et museum med et stort åbent naturområde. Her kan du tage et kig på polarforskerens liv og nyde de store naturlandskaber.

Hvem var Knud Rasmussen?

Født i 1879 var Knud Rasmussen mest kendt for sine rejser og de dertil knyttede rejseberetninger. Efter talrige ekspeditioner til polarområdet var han i 1910 med til at stifte Thule handels- og forskningsstation, som fra da af blev udgangspunktet for hans ekspeditioner. Indtægterne fra denne handelsstation blev til gengæld investeret i ekspeditioner.

I alt syv “Thule-ekspeditioner” fandt sted mellem 1912 og 1933. Ekspeditionerne førte gennem det nordlige Grønland, Canada og Alaska. Ud over den geografiske udforskning af egnene var studiet af eskimoernes kultur og sprog i centrum for Knud Rasmussens arbejde.

Det kan du opleve i Knud Rasmussens Hus

Hjemmet
©Foto af Knud Rasmussens hus
Indretning
©Foto af Knud Rasmussens hus

Museet

Huset er bygget i 1917 på initiativ af polarforskeren selv. Dette var hans base for hans ekspeditioner, hvor han skrev sine bøger. Og huset blev også et mødested for medforskere og andre forfattere. Knud Rasmussens Hus er i dag museum og mindesal for den berømte polarforsker. Tag et kig tilbage på de syv ekspeditioner og lær polarområdet at kende både ift. botanik, meteorologi, geologi, arkæologi, etnografi og kartografi.

Gratis for børn og unge

Knud Rasmussen havde primært til formål at uddanne børn og unge. Derfor er der også gratis adgang i Knud Rasmussens gratis adgang for børn og unge op til 18 år. Der er store friarealer omkring huset. Her er også god plads til, at børnene kan løbe rundt. Nyd de betagende landskaber og lær Hundested-naturen omkring Knud Rasmussens hus at kende.

Guidede ture

Du kan udforske Knud Rasmussen Huset på egen hånd, eller du kan deltage i en af ​​de guidede ture. Der kan max være 25 personer med i hver gruppe. Du kan også forudbestille en særlig guidet tur til din gruppe. Der tilbydes også forskellige foredrag i Knud Rasmussens hus.

En souvenir fra museumsbutikken

I museumsbutikken kan du købe forskellige gaveartikler som er fremstillet lokalt. For eksempel keramik eller håndblæst glas. Eller du kan tage grønlandske krydderier med hjem. Her er selvfølgelig også postkort og bøger om Knud Rasmussen og hans polarekspeditioner.

Ofte stillede spørgsmål om Knud Rasmussens Hus

Hvornår åbner museet?

Tirsdag-søndag kl. 11-16
Onsdag kl. 11-20
Mandag lukket

Hvor ligger museet?

Knud Rasmussensvej 9

3390 Hundested.

Hvad koster entre til museet?

Voksne 75 kr.

Børn og unge under 18 år er gratis.

Billetten er i en uge også gyldig til Krudtværksmuseet i Frederiksværk.

Soveværelset
©Foto af Knud Rasmussens hus
Udsigten over Knud Rasmussens Hus
©Foto af Knud Rasmussens hus

Find vej

Knud Rasmussens hus ligger i Nordsjælland i landsbyen Hundested. 

Adresse

Knud Rasmussens Hus

Knud Rasmussensvej 9

3390 Hundested

knudrasmus.dk

Vinter over Knud Rasmussens Hus
©Foto af Tine Uffelmann, VisitNordsjælland