Kystmuseet Bangsbo

​​Villa Bangsbo var engang en stolt herregård. I dag bruges alle værelser i bygningen som museum. Her kan du opleve lokalhistorien og se udstillinger om modstandsbevægelsen mod besættelsen fra 1940 til 1945. Oplev den historiske bilsamling og gamle skibsmodeller.

Historien om Bangsbo

På Villa Bangsbo kan du bl.a. se udstillinger, der fortæller historien om Bangsbo tilbage fra 1364. Jens Werkmester er kendt som den første kendte ejer af palæet. Tidligere ejere er ikke dokumenteret.

Efter reformationen i 1536 blev ejendommen overtaget af kirken. Indtil 1944 skiftede palæet hænder flere gange.

Bygningen blev betragtet som et meget beskedent hus frem til slutningen af ​​1800 – tallet, hvilket også kunne have været en årsag til de hyppige ejerskifte.

Skal i bruge flere dage i Nordjylland? Find et sommerhus i Nordjylland.

Det kan du opleve på Kystmuseet Bangsbo

Udsigten

Omdannelsen til museum

Fra 1965 og herefter blev alle palæets bygninger (inklusive landbrugsfaciliteterne) omdannet til et museum. Omfattende renoveringsarbejde på bygningerne fandt sted, udstillinger fra regionen blev indsamlet og udstillet på museet.

Den maritime samling

I den marinarkæologiske udstilling ”Havets Dyb” kan I bl.a. opleve vraget af et middelalderligt skib fra det 11. århundrede. Skibet var i brug i overgangsfasen fra vikingetiden til den tidlige middelalder. Skibet blev bygget på en nordisk måde, men betragtes ikke længere som et fuldblods vikingeskib. I den samme udstillingsbygning er sideror fra slutningen af ​​900 – tallet, som blev brugt af vikingerne til at navigere i skibe. Du finder også en stor samling af skibsornamenter og figurhoveder i museet. Der er også historiske sejl og skorstene fra tidligere maritime tider. Den maritime samling viser også skibsmotorer fra slutningen af ​​1800 -tallet og en række skibsportrætter.

Isbryderens tid

Isbryderdagene i Danmark ligger ikke så langt tilbage i tiden. Moderne skibe er i stand til at rejse gennem den resterende is i de danske farvande, og derfor blev det besluttet i 1996 at stoppe brugen af ​​isbrydere i Danmark. I Kystmuseet Bangsbo kan du dog opleve disse stolte skibe igen.

Den botaniske have

Bangsbo botaniske have er inspireret af engelske planter. Haverne har været en kilde til kreativitet for forfattere og digtere i mange år. Gå en tur gennem rhododendroner, roser og primulaer.

Modstandsmuseet

Selvom årene mellem 1940 og 1945 ikke var en lykkelig tid i Danmark er besættelsen vigtig at huske. Få et indblik i perioden under besættelsen  på Bangsbo. 

Ofte stillede spørgsmål om Kystmuseet Bangsbo

Hvor ligger museet?

Dronning Margrethes Vej 1-6

9900 Frederikshavn

Hvad koster entre til Kystmuseet Bangsbo?

Børn op til 18 år er gratis. For voksne koster en entrebillet 110 kr.

Naturen omkring kystmuseet