Nyborg Slot

Kan kun besøges udendørs

Nyborg Slot Slottet blev bygget i det 12. århundrede og rekonstrueret i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Museet indenfor på Nyborg Slot er i øjeblikket lukket på ubestemt tid pga. restaurering.

Et kig på historien

Nyborg Slot blev bygget i 1170 af hertug Knud Prislavsen, nevø til Valdemar den Store. Hovedformålet med slottet var at beskytte det danske rige mod venderne. Den første danske grundtlov blev underskrevet på Nyborg Slot i 1282 af Erik V. Klipping. Som følge heraf fik det første danske parlement Danehoffet lov til at mødes på Nyborg Slot i 1200-tallet. Indtil 1416 forblev slottet centrum for kongemagten i Danmark.

Nyd en sommerhusferie tæt på Nyborg slot

Fyn og Langeland tilbyder en række luksus sommerhuse med faciliteter som private pools, spabade, store terrasser med havudsigt og moderne interiør. Vores sommerhuse på fyn er ideelle til dem, der ønsker en afslappende og luksuriøs ferieoplevelse i smukke og rolige omgivelser.

Det kan du opleve på Nyborg Slot

Ene fløj af Slottet
Kanon på Nyborg Slot

Svenskekrigene

Krigen med Sverige satte sit præg på Nyborg Slot mellem 1658 og 1660. Omkring tre fjerdedele af slottet blev ødelagt i de år. Byggematerialet blev herefter delvist brugt til nybyggeriet af Odense Slot. Nyborg forblev garnisonsby indtil 1913.

Rekonstruktion af ​​slottet

Da garnisonen i Nyborg blev opløst, skete der en omfattende rekonstruktion af slottet. Det blev udført af Morgen Clemmensen fra 1917 til 1923. To halvtårne ​​og porthuset fra Eriks tid blev derefter åbnet som museum. Museet er i øjeblikket lukket på ubestemt tid.

Også et besøg værd udefra

Det er desværre ikke muligt at komme ind på slottet før den omfattende restaurering er færdig i 2023.  Men når man er i Nyborg, er slottet helt sikkert et besøg værd uanset. Udover at se slottet kan I også gå en tur i slothaverne.

Ofte stillede spørgsmål om Nyborg Slot

Hvornår åbner slottet?

1. januar 2022 – 31. december 2022 kl. 10.00 – kl. 16.00

Hvor ligger slottet?

Slotsgade 34

5800 Nyborg

Hvad koster entre til slottet?
Entré voksen –

50,00 kr.
Entré under 18 år –

0,00 kr.
Entré studerende –

45,00 kr.
Entré grupper –

40,00 kr.
Nyborg slot fra siden
Tunnel til slottet

Her finder I slottet 

Slotsgade 34

5800 Nyborg

Danmark

 

Du kan komme til Nyborg fra Odense på E20 på under 30 minutter. Slottet ligger på Slotsgade, kun få minutters gang syd for Nyborg Fæstning.

Nyborg