Spændende oplevelser i Skandinavisk Dyrepark

I Skandinavisk Dyrepark kommer I helt tæt på de vilde dyr i deres naturlige habitat. På turene gennem parken fortæller guiderne jer om dyrenes biologi og hvilke krav, de har til levesteder. Tag på tur i en spændende park beliggende i naturskønne omgivelser, hvor I med garanti kan glemme lidt af hverdagens stress.

 

En park med historie

Skandinavisk Dyrepark har siden de åbnede dørene i 1994 udvidet sig til at være en park med mange spændende dyr og sjove oplevelser. Parken startede ud med at være en park blot for hjorte, men i 1998 ankom de første rovdyr til parken. Som årene er gået, er parken nu kendt for deres isbjørne, brunbjørne og ulve. Dyrene i Skandinavisk Dyrepark er ambassadører for deres artsfæller, der lever vildt i naturen og parken sætter en ære i, at de lever under ordentlige forhold.

Det kan du opleve i Skandinavisk Dyrepark

Fodring af dådyr
©Foto af Skandinavisk Dyrepark
Elge i Skandinaviske Dyrepark
©Foto af Skandinavisk Dyrepark

Mød bjørnene

Med den unikke isbjørnepark i dyreparken kommer I helt tæt på et af verdens største landlevende rovdyr. De imponerende isbjørne kan blive op til 3,5 m, når de står på bagben og veje omkring 500 kg. Isbjørnene lever i en 26.000 m2 stor park, så de har masser af plads til at lege og boltre sig på. Selvom isbjørnens område er kæmpe stort, har I rig mulighed for at komme helt tæt på dem. Gå på den 220 m. lange gangbro og oplev isbjørnene i øjenhøjde.

Mød også den europæiske brunbjørn på tætteste hold. Her kan I også komme helt tæt på de store bamser via den 250 m. lange gangbro. De store brunbjørne er meget aktive og leger ofte, så det kan være lidt svært at løsrive sig fra bjørneparken.

Bjørnene i parken går selvfølgelig også i vinterhi og kan sove helt op til 3 måneder i streg. Det er også i denne periode, at små nye bjørneunger kommer til verden.

Den sibiriske havørn – et imponerende syn

Verdens største havørn, nemlig Stellers Havørn, huserer i Skandinavisk Dyrepark. Her får I mulighed for at opleve den imponerende havørn med et vingefang på op til 2,5 m. Det er den første ikke skandinaviske dyreart, I finder i parken.

En af ørnene i parken er en sjælden art, da den forbliver helt mørk og ikke får hvide fjer på halsen og hovedet. Der er faktisk kun 2 steder i hele verden, hvor I har mulighed for at se denne sjældne art og det ene af de steder er selvfølgelig i Skandinavisk Dyrepark.

Ofte stillede spørgsmål om Skandinavisk Dyrepark

Hvor ligger parken?

I finder parken i hjertet af Djursland her:

Nødagervej 67b, Nødager

8560 Kolind

Hvad koster entré?

Voksne: 200 kr.

Børn (3-11): 100 kr.

Isbjørne i Skandinavisk Dyrepark
©Foto af Skandinavisk Dyrepark

Kom tæt på ulvene

Ulven er tilbage i Danmark, men vil man helt tæt på den europæiske grå ulv, så er en tur i Skandinavisk Dyrepark en god mulighed. Når I besøger den kæmpe ulvepark, føles det nærmest som at være en del af flokken. Ulvene lever i naturlige omgivelser. Når I går på gangbroen, er det med at have både ører og øjne åbne, for måske kan I opleve ulvene lege, spise eller hyle.

Anlæg til brunbjørnene i Skandinavisk Dyrepark
©Foto af Skandinavisk Dyrepark