En udflugt til Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er et både underholdende og lærerigt udflugtsmål. Her kan børnene komme helt tæt på dyrene kendt fra børneværelsets billedbøger. Haven byder desuden på diverse specialarrangementer i forbindelse med ferier og højtider. Og det bedste af det hele: Aalborg Zoo har åben 363 dage om året.

Aalborg Zoo – kom tæt på dyrearter fra hele kloden

I Aalborg Zoo kan du beundre over 100 dyrearter fra hele verden. Parken er åben næsten hele året rundt, hvilket gør det muligt at se, hvordan de enkelte dyr tilpasser sig de forskellige årstider. Et zoobesøg om vinteren er således en helt anden oplevelse end om sommeren.

Isbjørnenes rige

Børn kan ikke stå for de store, hvide bamser. De elegante rovdyr er dog også en fascinerende oplevelse for de voksne i familien. I 2016 kom parkens første kuld isbjørneunger til verden. Nysgerrig efter at lære dem at kende? Så kan du logge ind på havens hjemmeside og følge dem online via tre forskellige webcams. Intet slår dog den ægte vare. Herunder synet af de smukke kæmper, der glider elegant gennem vandet. Isbjørneanlægget i Aalborg Zoo er udstyret med otte kighuller, og du kan dermed følge med i isbjørnenes færden fra alle sider.

Find et sommerhus i nærheden af Aalborg Zoo ved at klikke på “Sommerhus Nordjylland“.

Aalborg Zoo
© Aalborg Zoo
Giraffer i Aalborg Zoo
© Aalborg Zoo

Afsted til Afrika

Afrika i Danmark? I Aalborg Zoo er dette ikke en modsætning men en realitet. Her har man nemlig ikke kun hentet afrikanske dyr som zebraer, strudse og antiloper hjem til parken, men derimod “importeret” en hel landsby fra Afrika – med huse, savanne, træer og hele molevitten. Anlægget kaldes Den Afrikanske Landsby, og her har dværgflodhesten naturligvis også fået sig et passende vandhul at tumle sig i. Nogle af dyrene kan du opleve i den runde savanne-stald, hvis loftshøjde måler intet mindre end 15 meter. Med sin Afrikanske Landsby har Aalborg Zoo gjort sig stor umage med at skabe så naturtro omgivelser som muligt, så de besøgende lærer en masse undervejs i stedet for bare passivt at betragte dyrene. Landsbyen omfatter f.eks. et baobabtræ på knap 15 meter samt en primitiv skole med klasselokale.

Imponerende rovdyr

De store kattedyr holder aldrig op med at fascinere os mennesker, og i Aalborg Zoo kan du selvfølgelig også opleve løver og tigere. Besøg f.eks. de asiatiske løver eller sumatratigerne, der ligesom havens øvrige dyr bor i naturtro omgivelser, der giver havens gæster rig mulighed for at få et spændende indblik i dyrenes verden. 

Rovdyrsanlægget er forsynet med udsigtstårne, der giver de besøgende helt nye muligheder for at betragte majestætiske rovdyr. I de underjordiske tunneller kan du til gengæld opleve pludselig at stå ansigt til ansigt med en løve eller tiger.

Zoofari-scenen

På zoofari-scenen kan du opleve sjove shows, når havens dyr udfører kunststykker eller bliver fodret. I samme ombæring lærer du en masse om bl.a. havens arbejde for beskyttelse af truede dyrearter.

Ofte stillede spørgsmål om Aalborg Zoo

Hvornår åbner Aalborg Zoo?

Aalborg Zoo er åbent 363 dage om året. Aalborg Zoo åbner kl 10 og lukker mellem 17 og 19.

Hvor ligger Aalborg Zoo?

Aalborg Zoo ligger centralt placeret i den nordjyske hovedstad Aalborg. Aalborg er kendt for sin smukke beliggenhed ud til Limfjorden. Fra syd når du Aalborg via E45, herfra videre ad hovedvej 180 gennem byen. GPS-koordinaterne er: 57° 3′ N, 9° 55′ O.

Hvad koster entre til Aalborg Zoo?

Dagsbilletter koster mellem 105 og 125 kr. for børn og mellem 190 og 210 kr. for voksne.

Besøg Aalborg Zoo i Nordjylland
© Aalborg Zoo
Besøg zebraerne i Aalborg Zoo i Nordjylland
© Aalborg Zoo

Børnezoo

I den hyggelige børnezoo kan de mindste komme i nærkontakt med dyrene. Det kan være sin sag at stå ansigt til ansigt med en legesyg ged på størrelse med en selv for første gang. I børnezoo lærer de mindste at omgås dyrene i sikre og trygge omgivelser. Dyrene er tålmodige og har ikke noget imod krammeglade børn, især hvis der følger foder fra foderautomaterne med.

Det kulinariske udbud i Aalborg Zoo

Alle de spændende oplevelser i Aalborg Zoo gør sulten. Heldigvis er det ikke kun dyrene, der bliver fodret med sunde og velsmagende måltider – som besøgende er der bestemt også mange lækkerier at vælge imellem. Prøv f.eks. Skovbakken, som er Aalborg Zoos spisested med udsigt over byen og Aalborg Zoo. Du kan også besøge Casa Familia, der er Aalborg Zoos andet større spisested opført i en sydamerikansk stil, eller selv tage din egen madkurv med.

Konklusion: Aalborg Zoo – naturtro omgivelser og mange forskellige dyrearter

Aalborg Zoo fokuserer ikke kun på at give gæsterne en god oplevelse, men i lige så høj grad på at skabe naturtro og artsrigtige rammer for dyrene. At indsatsen betaler sig kan ses på dyrenes trivsel. De føler sig tydeligvis hjemme i de naturtro omgivelser – fra det moderne isbjørneanlæg til den originale afrikanske savanne. Samtidig er der installeret kighuller og udsigtstårne, så de naturtro omgivelser ikke går på kompromis med gæsternes ønske om at komme tæt på dyrene.

Hvor finder jeg Aalborg Zoo?

Bare indtast følgende adresse i GPS’en:

Mølleparkvej 63

9000 Aalborg

Danmark

Vil du planlægge dit besøg, læse mere om dyrene eller følge isbjørnene på webcam? Så besøg havens website.

Tiger i Aalborg Zoo
© Aalborg Zoo