AQUA Aquarium og Dyrepark

Aqua i Silkeborg er Nordeuropas eneste ferskvandsaquarium. Parken giver gæsterne et helt unikt indblik i livet under overfladen på de danske søer og åer. Her er oplevelser både ude og inde og for både børn og voksne.

 

Vandlegeplads

Der er masser af ting at opleve på en varm sommerdag, hvor de udendørs aktiviteter i sommerlandet er mest tillokkende. Den store vandlegeplads Vandets Kraft vil med garanti levere masser af underholdning til familiens yngste medlemmer. Her kan de nyde det gode vejr med vandkanoner, soppebassiner og de spændende vandsluser, som leder vandet rundt i et den sjove vandlabyrint. Vil de små helst undgå at blive våde, byder legepladsen selvfølgelig også på mere almindelige aktiviteter som hoppepude og forhindringsbane.

Dyrepark

I dyreparken kan I hilse på mange forskellige hjemmehørende dyr, som fx vaskebjørnen, odderen eller bæveren. Allesammen dyr som er sjældne i den danske natur, men som du her i AQUA har en enestående mulighed for at se på nært hold.  Parkens dyrepassere sørger for, at der hver dag er spændende dyrefodringer og fortællinger om dyrene. Mod en ekstra betaling er der også mulighed for selv at få lov til at fodre parkens oddere.

Indendørs

Når I går indendørs, kan I bl.a. hilse på den kæmpestore fisk mallen som vejer over 40 kg! I det store indendørs aquarium kan I også se de store gedder og mange andre spændende fisk. Ved rørebassinet bliver det spændende – hvem tør stikke hånden ned og røre ved fiskene? I rørebassinet bor også den omdiskuterede og invasive signalkrebs. Pas på den ikke bider jer i fingrene!

I mørkeaquariet kan I se de nataktive fisk, og i terrarierne på 1. sal bor krybdyrene og padderne. I udstillingen Oplev Gudenåen på 2. sal venter en interaktiv verden af viden om Gudenåen.

Åbningstider

Aqua holder åbent hele året. I januar og december dog kun i weekenderne. Du kan se de præcise åbningstider på AQUA’s hjemmeside.

Adresse

Vejlsøvej 55

8600 Silkeborg

Det kan du opleve i Aqua Aquarium og Dyrepark

Fodring