Bornholms Rovfugleshow

Fuglenes verden. Det er omdrejningspunktet i Bornholms Rovfugleshow. Oplev rovfuglenes flotte flyvninger i fugleshowet, og lær de farverige papegøjer at kende. Hvis du elsker vores fjerklædte venner og deres liv i luften, så er Bornholms Rovfugleshow det helt perfekte udflugtsmål.

Lær fuglene at kende

Der er mange forskellige fugle hos Bornholms Rovfugleshow. Fra gribben til den afrikanske flodørn, fra den røde ara papegøje til aplomado falken, der venter masser af spændende fugle når du besøger Bornholms Rovfugleshow.Tag dig god tid til at se dine yndlingsfugle når du besøger parken.

Gåsegribben

Gåsegribben er lidt større end de fleste ørne, og lever af at jage mellemstore og store pattedyr. Men gribben er også en ret ganske god fisker. Den har ekstremt brede vinger, en kort hale og et hoved det stikker ud fra kroppen. Gribben lever mange forskellige steder i verden fra Afrika til Sydøsteuropa og fra Spanien til Rusland.

Find vej til Rovfugleshow

Adresse: Lundsgårdsvej 4, 3700 Rønne


Skal i bruge et sted at overnatte?

Et sommerhus på Bornholm er ideelt for jer som gerne vil afsted med hele familien, vennekredsen eller kollegaerne. VillaVilla udbyder et stort udvalg af flotte luksus sommerhuse, hvor der er plads. Gå på opdagelse i vores skønne udvalg af Sommerhus Bornholm.

Det kan du opleve til Bornholms Rovfugleshow

Ørn i Bornholms Rovfugleshow
Rovfugl i Bornholms Rovfugleshow

Den afrikanske fiskeørn

De afrikanske fiskeørn lever syd for Sahara. Den betragtes som nationalfugl i Gambia, Namibia, Sydsudan og Zimbabwe. De har en levetid på op til 40 år, og hunnerne er væsentlig større end hannerne. Du kan genkende den afrikanske fiskeørm på det hvide hoved, som står i kontrast til den brune krop. De har mørkebrune øjne og et hvidt bryst. Afrikanske fiskeørne foretrækker at spise fisk.

Aplomado falkene

Aplomadofalkene kommer fra den sydvestlige del af USA. Du kan især se de stolte fugle i Arizona, New Mexico og Texas. Og selvfølgelig også hos Bornholms Rovfugleshow. De små fugle har sort-hvidstribede hoveder og blyfarvet ryg. De vejer kun 160 til 400 gram, og jagt er en meget krævende opgave for fuglene og kræver en stor fysisk indsats. For at fuglen ikke bruger for meget energi under jagten er alt præcist beregnet på forhånd. Ud over under selve jagten flyver aplomadofalkene ikke meget. De foretrækker at slå sig ned på en pæl eller et hegn for at spare på kræfterne.

Mørkerød ara

Det er ikke kun høge og gribbe du kan se hos Bornholms Rovfugleshow. Den store papegøje mørkerød ara bor også i parken. Som navnet antyder, er fuglen næsten helt rød. Kun den yderste del af vingerne er grøn og blå. Den røde ara kommer fra regnskoven, og er op til 90 centimeter stor. Den lever af frø, frugter, nødder og blomsterknopper.

Rød ara i Bornholms Rovfugleshow
Rød ara i Bornholms Rovfugleshow

Silkehønen

Silkehønens fjerdragt er så tynd, at den næsten kan forveksles med pels. Hannerne når en vægt på op til 1,7 kg. Fuglen er meget føjelig og kan tilpasse sig perfekt til mennesker.

Flere fugle

Der er endnu flere fugle i fugleparken Bornholms Rovfugleshow. du kan bl.a. opleve slaguglen, den hvidhovede havørn, afrikansk flodørn, og mange andre spændende fugle.

Fugleshowet

Højdepunktet på dit besøg i fugleparken er selvfølgelig fugleshowet. Mellem april og oktober er der fugleshow en gang om dagen (i sommermånederne 2 gange om dagen). Hvert show varer cirka en time. Oplev fuglene på deres jagtflyvninger og bliv overrasket over det tætte forhold, der er mellem dyrene og deres trænere.

Slagugle i Bornholms Rovfugleshow