Bridge walking på den gamle Lillebæltsbro

Med udsigt over Fyn og Sønderjylland, vandets brusen i ørene og vinden i håret vil en vandretur i 60 meters højde over den gamle Lillebæltsbro være en oplevelse, I sent vil glemme.

Turen over Lillebæltsbroen

Turen starter ved velkomstcenteret, hvor I modtages af jeres guide, der giver jer en grundig sikkerhedsinstruktion og udleverer den heldragt, som I skal have på under turen ud over jeres eget tøj. Derudover får I udleveret en radio til kommunikation og en sele, som I skal spænde jer fast med undervejs på turen. Turen varer to timer og fører jer over Den Gamle Lillebæltsbro, hvor guiden undervejs fortæller om broen, dens historie og udpeger de forskellige ting, I kan se fra broen.

Turen over Lillebæltsbroen kræver en relativt god form, da turen er over 2,5 km. lang, er 60 meter over vandets overflade og indeholder en del trappetrin. Derfor er det ikke muligt for gangbesværede, gravide efter 23. uge eller dem, der lider af højdeskræk, at deltage i turen. Derudover er det forbudt at have indtaget rusmidler eller alkohol inden turen.

Find et sommerhus tæt på

Sommerhuse på Fyn og Langeland er ideelle feriemål for familier og par, der ønsker en afslappet ferie i smukke omgivelser. Fyns charmerende landskab, maleriske byer og kyststrækninger tilbyder en bred vifte af aktiviteter såsom cykling, vandreture og kajaksejlads. Langelands naturskønne omgivelser og hyggelige fiskerbyer er et perfekt sted at slappe af og nyde frisk fisk og lokale specialiteter. Sommerhusene på Fyn og Langeland er udstyret med moderne faciliteter og tilbyder en rolig og behagelig base for at udforske disse smukke områder.

Det kan du opleve med Bridge Walking

For dem, der ikke skal med…

For dem, der ikke har mulighed eller lyst til at deltage i turen over broen, er der stadig masser af underholdning, mens I venter på resten af flokken kommer tilbage fra højderne. Ved velkomstcenteret er der skiftende udstillinger om broen og dens historie, en skøn udendørs legeplads og tarzanbane og adgang til Hindsgavl Naturcenter, der har åbent fra 10-15 i perioden 1. april til 1. oktober. Derudover er der mulighed for at lave mad over bål eller nyde medbragte madpakker i området omkring velkomstcenteret.

Lillebæltsbroen kort fortalt

I år 1924 blev opførelsen af en jernbane- og færdselsbro over Lillebælt vedtaget. Inden da var den eneste måde over sundet med færge. Året efter blev arbejdet påbegyndt og næsten 10 år senere i maj måned 1935 stod broen færdig med en længde på 1178 meter, en bredde på 20,5 meter og en pris på 42 millioner kroner. Broen har sidenhen undergået flere renovationer og deler mængden af trafik over vandet med sin makker længere mod nord, Den Nye Lillebæltsbro.

Ofte stillede spørgsmål om Bridge Walking

Hvor ligger broen?

Galsklintvej 4

5500 Middelfart

Hvad koster det?
Børn under 16 år (over 140 cm.) koster 255,- og voksne koster 315,-
Bridgewalking Lillebælt
Udsigten fra Lillebæltsbroen

Her finder I broen

Galsklintvej 4

5500 Middelfart

Kontakt centeret på tlf.: +45 88 32 58 00 alle dage fra 09.00 til 14.00 

Se mere og bestil jeres billeter på deres hjemmeside.

Den gamle lillebæltsbro