Damptoget Angeler Dampfeisenbahn

Hvis I er i sommerhus i det nordtyske, er en oplagt aktivitet en tur gennem det smukke Sydslesvigske landskab med det gamle damptog på Angeler Dampfeisenbahn. Toget kører fra påske til oktober på en rute fra Kappeln til Süderbrarup. Undervejs standser toget i Skæggerød (Scheggerott) og Vogsrød (Wagersrott). Turen t/r tager ca. 45 min.

Historien

Damptoget på Angeler Dampfeisenbahn har kørt siden 1980, næsten udelukkende med Skandinaviske tog og togvogne. Det er helt unikt i Tyskland at komme ud at køre med et damptog med passagervogne helt tilbage fra 1920erne. Det første damptog F 654 og togvogne blev opkøbt fra DSB i 1977/78. Damptoget trak alle togvogne frem til 1981. De første specialture på museumsbanen blev kørt mellem Niebüll og Dagebüll i slutningen af 1978. Først i 1979 blev turene flyttet til Kappeln, hvor der var opbevaringsplads til vognene.

 

Det kan du opleve med Damptoget Angeler Dampfeisenbahn

Turen

Turen starter i Kappeln, hvor der er påstigning på Kappeln Station. Allerede når du stiger ombord, bliver du ramt af nostalgien lyden fra ventilerne og togførerens fløjt, når det er tid til afgang. Nu er du på vej ud i det smukke Slesvig-Holstein, til områder som kun banens passagerer får at se.  Den første station på turen er Scheggerott, og efter 10 minutters pause går turen til Wagersrott.  Lige inden toget når Sønder Brarup skal der siftes spor – det foregår selvfølgelig som for 90 år siden med håndkraft. Herefter fortsætter toget til perronen, hvor der er afstigning. Ventetiden i Sønder Brarup afhænger af køreplanen. Under alle omstændigheder er der god tid til at stige af og se den smukke stationsbygning i Sønder Brarup, som er fra 1904. Er der lang ventetid, kan I besøge Torsbjerg Mose, som er kendt for de mange arkæologiske fund, som blev opdaget i 1800-tallet. Det tager ca. 5 minutter at gå fra stationen til mosen.

Aktuelle køreplaner

Du kan se de aktuelle køreplaner og priser på banen hjemmeside: https://www.angelner-dampfeisenbahn.de/dk/

Adresse

Bahnhofsweg 9

24376 Kappeln

Raps