Danmarks Borgcenter

Danmarks Borgcenter ligger i Vordingborg, og er et oplevelsescenter centreret omkring middelalderborgen Vordingborg og det måske mere kendte Gåsetårnet. Oplevelsescentret fortæller ikke kun historien om de to bygningsværker i Vordingborg, men indsamler viden til museets udstillinger fra over 200 forskellige borge og voldsteder.

 

Gåsetårnet

Hovedattraktionen er naturligvis det 36 m høje Gåsetårnet med den gyldne gås på toppen. Tårnet blev bygget af Valdemar Atterdag i 1360erne. Gåsetårnet er den eneste rest af det gamle Vordingborg Slot, som oprindeligt havde hele 9 tårne i samme højde. Gåsen på toppen af tårnet blev placeret som en hån mod de tyske Hansestæder, som erklærede krig mod Valdemar Atterdag i 1367. Kongen var efter sigende ikke mere bange for dem end for 77 skræppende gæs. Guldgåsen blev senere stjålet af den danske konge Erik af Pommern, og den nuværende guldgås blev lavet i 1871 men først i 1971 forgyldt med 2 kg guld. Øverst i Gåsetårnet kan udstillingen ”Under Belejring” opleves. En spændende interaktiv udstilling der giver tårnets gæster oplevelsen af at være under angreb.

St. Andreas Kirken og ringmuren

Udenfor Gåsetårnet er konturerne af borgens kirke St. Andreas genskabt, så det er muligt at gå en tur rundt i kirken. Udenfor Gåsetårnet kan du også se den gamle ringmur, som udover Gåsetårnet er den eneste rest af den gamle borg. Du kan låne en iPad på museet og få historien om borgen, imens du går rundt i området.

Udstillingshuset

Du kan vælge kun at betale entré til Gåsetårnet, men udstillingsbygningen rummer også masser af fantastiske historier om middelalderen, og de mange borge og voldsteder der indsamles information fra.

Restaurant Borgen

I sommersæsonen kan I nyde frokosten eller eftermiddagskaffen i Restaurant Borgen. Restauranten er placeret i den gule mandskabsbygning, og her kan købes forskellige lette retter og desserter.

Du kan læse mere om Danmarks Borgcenter på hjemmesiden https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter

Adresse

Danmarks Borgcenter
Slotsruinen 1
4760 Vordingborg
Tlf.: 70701236
 

Det kan du opleve på Danmarks Borgcenter

Udstilling