Fjord og bælt er en oplevelse for hele familien

På forsknings- og oplevelsescentret Fjord & Bælt på Fyn kan du lære en masse om livet under havoverfladen. Lær marsvinene og sælerne at kende, og lyt til biologernes spændende fortællinger.

Udstillingerne i Fjord & Bælt

I Fjord & Bælts forskellige lokaler kan du opleve interaktive udstillinger, der appellerer til besøgende i alle aldre. Du kan lære vandmændenes verden at kende og også tage imod forskellige sjove udfordringer på interaktive plakater. I et andet rum venter skelettet af en kæmpe kaskelothval. Se de fascinerende film om havet på det store lærred, og i følebassinet kan du selv røre ved enkelte af havets dyr. På Fjord &FBælt er den sanselige oplevelse i højsædet. 

Tilbring en sommerhusferie på Fyn

Vi har et stort udvalg af luksus sommerhuse og poolhuse på Fyn og Langeland med faciliteter som privat pool, sauna, spabad, store terrasser og havudsigt. Vores fantastiske og luksuriøse sommerhuse er perfekte til dem, der søger en afslappende og luksuriøs ferieoplevelse i smukke og rolige omgivelser. Se mere om vores sommerhus fyn.

Det kan du opleve på Fjord og Bælt

Søde sæler
Sæl

Den undersøiske tunnel

Et helt særligt højdepunkt på Fjord & Bælt er den undersøiske tunnel. Her går du til højden af ​​havbunden og kan se havets dyr under vandet. Gennem vinduerne til havnebassinet kan man se søstjernerne, muslingebankerne og selvfølgelig marsvinene og sælerne. Undervandstunnelen er 40 meter lang og ender med en lille undervandsbiograf, der viser skiftende film om de forskellige dyr i Fjord & Bælt.

Akvarierne

I akvarierne på Fjord & Bælt kan du ikke kun se dyr men også planter fra de danske farvande. Du kan også se mange foskellige sjove og eksotiske fisk. Biologerne fortæller gerne mere om dyrelivet i fjorden. Du kan mærke, røre og dufte dyrelivet i følebassinet.

Marsvinets liv

Takket være en særlig tilladelse fra naturfredningsmyndigheden må Fjord & Bælt holde op til fire marsvin i det 4 millioner liter store havnebassin. Fjord & Bælt er forpligtet til at beskytte og forske i marsvin. Alt for mange marsvin dør stadig i fiskenet. Hovedfokus for forskningen på Fjord & Bælt er at udvikle metoder til at modvirke den udvikling.

Børneoplevelser

Dine børn kan hente en opgave i receptionen, som så kan løses under besøget på udstillingerne. Krabbekonkurrencen er også rigtig sjov for børn. Her bliver børnene udstyret med madding, stang og spand. Et andet højdepunkt på besøget på Fjord & Bælt er selvfølgelig fiskefodringen. Se de store fladfisk kæmpe om fodderet. Under fodring har biologerne som regel en masse spændende historier at fortælle om fiskene.

En tur på sommercafé

Den hyggelige friluftscafé ligger på havnekajen, tæt ved hovedindgangen. Her kan du forkæle dig selv med små kulinariske højdepunkter og forfriskende drinks. Eller du kan arrangere en lille picnic og holde den her. Lige foran caféen er der en stor sandkasse, hvor børnene kan slippes løs og brænde lidt af krudtet af.

Køb en souvenir med hjem 

I indgangspartiet finder du Fjord & Bælt-butikken. Her kan du købe bamser og legetøj med hjem, der matcher udstillingernes temaer. Vil du vide mere om det danske undervandliv kan du i butikken også købe forksllige bøger med hjem,

Find vej 

Fjord & Bælt centeret er beliggende i den sydlige del af Kerteminde by direkte ved Kerteminde Fjord på Fyn. Fra Odense tager turen knap 22 minutter i bil.

 

Fjord Og Bæltcentret, 1

Margrethes Pl.

5300 Kerteminde

www.fjordbaelt.dk

Ofte stillede spørgsmål om Fjord og Bælt

Julie med krabbe