Hvalsafari i Middelfart

Lillebæltssundet er et af de farvande i verden med flest hvaler. Marsvinet, der bliver op til 25 år, 1,8 meter lang og 60 kilo tung, holder til her, hvor det siden Middelalderen er blevet udsat for velorganiseret jagt, drevet ind på lavt vand og fanget, således dets gode spæklag kunne blive brugt til at lave lampeolie af. I dag er marsvinet fredet og har været det i over 50 år, hvorfor der er rig mulighed for at spotte dem på hvalsafari fra Middelfart.

En hyggelig tur rundt på vandet

Bestanden af marsvin i Lillebælt er en af de højeste i verden med omkring 3000 marsvin svømmende rundt i området. Hør dyrenes kliklyd, når de kommer op for at få luft i vandoverfladen, mens I nyder en medbragt madkurv og udsigten til både den nye og den gamle Lillebæltsbro. Turen rundt på sundet tager to timer, hvor der fortælles om Lillebælt og marsvinene.

Mangler i et sted at overnatte? Lej et sommerhus

Sommerhuse på Fyn og Langeland er ideelle feriemål for dem, der ønsker at nyde Danmarks skønhed og kultur. Fyns historiske byer, slotte og kyststrækninger er perfekte til cykling og vandreture, mens Langelands uberørte landskaber, smukke strande og fiskerikultur er en attraktion i sig selv. I vores fantastiske sommerhuse får i skønne faciliteter, som altid vil give jer den bedste komfort på sommerhusferien. Vil du vide mere om sommerhusene? Klik på: “Sommerhus Fyn“.

 

 

Det kan du opleve på Hvalsafari

Lillebælt
Hval

Kom endnu tættere på dyrene

Efter jeres hvalsafari kan I slå et smut forbi lyttestationen Øret i Havet, hvor kliklydene fra marsvinene, når de kommunikerer med hinanden, optages af en mikrofon placeret på havets bund i nærheden af stenrevet nær Middelfarts dykkerklub. Lyttestationen er placeret i et gammelt styrehus, så stemningen er autentisk og I dermed kan leve jer ind i livet under havets overflade.

Besøg også Henner Friisers hus, hvor I finder en både børne- og voksenvenlig udstilling om marsvinene. På første sal fortælles historien om Middelfart og marsvinsjagten, hvor I kan lære om dyrenes biologi, se film om fangsten og prøve at være marsvinejæger i et interaktivt spil. På anden sal sættes byen Middelfart i fokus gennem en kronologisk fortælling om byen og dens historie siden 1500-tallet.

Sådan kommer I på hvalsafari

Læs mere og book jeres hvalsafari her.

 

Besøg Henner Friisers hus på følgende adresse:

Brogade 8

5500 Middelfart

 

Besøg lyttestationen her:

Sildemarken

5500 Middelfart

Middelfart by