Krokodille Zoo ved Eskildstrup på Falster

To øjne, der flyder i overfladen af sumpgrønt vand og tålmodigt venter og lurer på, hvornår næste bytte er kommet tæt nok på… Det er sådan de fleste af os kender krokodillen fra filmens verden, men der er meget mere til de store tropiske kæmper end deres ry som koldblodede dræbere. Få nysgerrigheden stillet i Danmarks eneste krokodille zoo, der rummer alle nulevende krokodillearter i omgivelser, som tager jer med til tropernes fugtige varme.

Brug for et sommerhus i nærheden af den zoologiske have? Find et sommerhus Marielyst nu.

Vilde krokodiller i Danmark

Vidste I godt, at der har været krokodiller i Danmark? Fritlevende og vilde krokodiller? Det skulle man ikke tro, men både på Bornholm, på Sydsjælland og på Falster er der fundet spor af krokodilletænder og aflejringer, der beviser, at de store krybdyr havde hjemme på dansk jord for mange millioner år siden. Dengang lå Danmark længere syd på, end det gør nu og havde derfor et klima, hvori krokodillerne trivedes. I dag lever krokodillerne i Mellem- og Sydamerika, Afrika, det sydlige Asien og Australien og i alt findes hele 23 arter fordelt på tre familier; alligatoridae, crocodylidae og gavialidae. Og gæt hvad – I kan besøge alle 23 nulevende arter i Krokodille Zoo!

Det kan du opleve i Krokodille Zoo

alligator - krokodille zoo på Falster

Bevaring og genudsætning er første prioritet

Det er de færreste, der ville kalde krokodillen eller andre krybdyr for verdens smukkeste dyr, og derfor er der måske heller ikke lige så meget opmærksomhed på arterne, som der burde være. Faktisk er de fleste krokodillearter truet og nogle arter meget tæt på udryddelse. Derfor støtter Krokodille Zoo et hav af bevaringsprogrammer rundt om i verden, udsætter hvert år 200 orinoco krokodiller i Venezuela, bidrager til forskning og avler sjældne dyrearter. Alt dette er muligt, fordi en fast andel af entréindtægterne, går til netop disse bevaringsformål.

Træd ind i troperne

Krokodille Zoo er konstrueret således, at omgivelserne ligner dem, som krokodillerne fra naturens side af lever i, mest muligt. Når I træder ind i Krokodille Zoo bliver I derfor mødt af 22-28 grader, en luftfugtighed tæt på 100% og en jungle af lianer, træer, grønne planter og løsgående dyr. Stierne, I bevæger jer på, er snævre og stejle og derfor er Zooen desværre hverken kørestols- eller barnevognsvenlig. Klapvogne og bæreseler anbefales til børn, der er for små til at gå, da større vogne hurtigt kan skabe trafikprop.

Passion blev til Zoo

Krokodille Zoo er grundlagt af René Hedegaard, som fra barnsben har været krokodilleentusiast og derfor tilbragt weekender og ferier i Københavns Zoo for særligt at studere krokodiller. Denne betagelse af dyret og krybdyr generelt ledte til en kæleskildpadde og senere kæleslanger, -frøer, -vandagamer og -øgler. Da han flyttede hjemmefra købte han sin første krokodille af mange, som senere blev starten på den samling, I kan besøge i dag i Krokodille Zoo. Krokodille Zoo startede i et lille nedlagt landbrug med kun 12 krokodilleudstillinger. I dag er Zooen vokset meget og rummer flere krokodiller og mange af de dyr, der lever side om side med krybdyrskæmperne i den vilde natur.

Ofte stillede spørgsmål om Krokodille Zoo

Hvor ligger zoo?

Ovstrupvej 9

4863 Eskilstrup

Hvad koster entre til zoo?

Voksne: 120/100 DKK

Pensionister: 95/85 DKK

Børn mellem 4-11 år: 75/70 DKK

Børn på 3 år eller under: Gratis

*Du kan kun betale i entréen

Sådan finder I vej til Krokodille Zoo på Falster

Ovstrupvej 9

4863 Eskilstrup

Tlf. +45 54454242 eller læs mere på hjemmesiden her.

Paryktamariner