Sjove oplevelser venter i Legoland

Går turen til Vestjylland, bør du afgjort forkæle hele familien med et besøg i Legoland. Intet børneværelse uden legoklodser, sådan har virkeligheden set ud i næsten alle danske hjem gennem flere generationer. I Legoland kan I sammen gå på opdagelse i flotte miniaturebyer og sjove forlystelser af Lego.

Legoland i Vestjylland

Legoland ligger i Vestjylland i Billund mellem A28 og A30. Fra Aarhus er der godt 100 km til Legoland, og turen tager lidt over en time i bil. Med offentlig transport fra Aarhus tager turen mellem halvanden og to timer.

I højsæsonen kører der en gratis shuttlebus (nr. 384) mellem Billund Lufthavn, hotellerne og attraktionerne. Kommer du med fly til Legoland? Så får du det nemt og bekvemt. Billund Lufthavn ligger nemlig ikke langt fra parken.

Oplev over 50 spændende attraktioner

Legoland er et forrygende udflugtsmål for alle aldre, ikke kun de mindste. En god forlystelsespark skal kunne byde på så mange attraktioner og aktiviteter, at dagen bare flyver afsted. Det mål må siges at være opfyldt i Legoland, hvor én dag sjældent slår til. Derfor er det muligt at overnatte direkte i parken og tilbringe hele to eventyrlige dage i legoklodsernes rige.

Legoland adskiller sig fra alle andre forlystelsesparker på ét væsentligt punkt: stort set alle attraktioner og bygninger er lavet i Lego-design. Nogle attraktioner består sågar af helt samme legoklodser, som børnene leger med derhjemme.

Det kan du opleve i Legoland

Havn i legoland
Tog i Legoland

Her føler de små sig hjemme: Duploland

De yngste gæster elsker det farvestrålende Duploland med store legehuse og sjove forlystelser i Duplo-design. Var det noget med en tur i Duplo-Fly, Duplo-Express eller Legondol? I Duplo-legehusene ligner alting børnenes eget duplo-legetøj – det er bare 15 gange større. Se det hele oppefra med Legondolen, der er et minipariserhjul med plads til mor og far.

Riddernes verden: Knights´ Kingdom

Knights´ Kingdom er kendt for sine fantastiske riddershows, der iscenesætter temaområdets øvrige forlystelser perfekt. Hvor bor Legolands prinsesse egentlig? Hvorfor er der professionelle stuntmænd med i Legolands borgshows? Få svar på disse spørgsmål i Legolands ridderverden. Hæsblæsende forlystelser er der selvsagt heller ikke sparet på i Knights´ Kingdom. Fans af fart over feltet kan hoppe ombord i vikingeflåden Vikings River Splash eller suse afsted i middelalderrutsjebanen Dragen. Rumler maven, kan I gå ombord i den nordiske middelalderbuffet på Knights´ Restaurant.

Imagination Zone – nu bliver det virtuelt

Hvad er virkelighed? Hvad er Fiktion? I Imagination Zone smelter den virtuelle og virkelige verden sammen. Allermest spændende bliver det i Atlantis, hvor du kan dykke ned i en fantastisk Lego-verden under havets overflade. Forlystelsen er blevet til i samarbejde med Sea Life, og på turen til Atlantis kan du derfor opleve skibsvrag, tropiske fisk og ikke mindst lyslevende hajer og rokker. Vild med special effects i biffen? Så bør du afgjort lægge vejen forbi Lego Studio.

Skandinaviens største 4D-biograf byder inden for til unikke forestillinger, der udfordrer alle sanserne. Fans af Star Wars vil elske at blive fotograferet foran X-Wing Fighter. Skal sulten stilles, er Legoland Panorama Restaurant klar med lækre retter.

En udflugt til det vilde vesten – Legoredo Town

Lyst til en kanotur gennem vildmarken? Så besøg Legoredo Town. Her finder du bl.a. indianerlejren, hvor ungerne kan bage snobrød, få en fjer i pandebåndet og lege i tipien. Måske er I mere en familie af guldgravere? Så fortsæt videre til Legoldmine. Får I samlet nok guld, kan det omsmeltes til en rigtig guldmønt. I Lego Canoe sejler du gennem vildmarken og møder flotte legodyr undervejs. Turen slutter selvfølgelig i fuld fart ned ad et hvirvlende vandfald. I Grill House kan du spise dig mæt i lækre grillretter side om side med andre cowboys og indianere.

Indianer
Tunnel under vand

Nu frisker det op: Polar Land

Tag med til Sydpolen og pingvinernes rige. I Polar Land kan du møde pingvinerne i deres rette element og få frost i kinderne og sug i maven. I pilotskolen kan I sammensætte jeres helt egen flyvetur via touch-skærmen. Hvilke sort-hvide svømmetalenter hører hjemme på Sydpolen? Nemlig, pingvinerne. I Penguin Bay kan du se dem boltre sig i de kolde våger både over og under vandet. Og så kan du suse gennem det sneklædte polarlandskab med en hastighed på 65 km/h i rutsjebanen Polar X-plorer. Heldigvis er Polar Land ikke kun sne og is – få varmen, og tank energidepoterne op på Polar Pizza & Pasta Restaurant.

Afsted til junglen – Adventure Land

Vilde dyr og levende mumier går godt i spænd i Adventure Land. Dette område af parken kræver stærke nerver! Hop ombord i Jungle Racers, og sus henover vandet, eller bemand brandbilspumperne i forlystelsen Fire Brigade. Actionfans kan til gengæld blive blæst godt igennem i X-treme Racers. Hele familien kan tage på skattejagt i “Templet”, hvor der skydes til måls undervejs.

Legoland kort fortalt: Mange forskellige universer

Legoland i Billund underholder gæsterne med mange forskellige temaområder, attraktioner, shows og gode spisesteder. Her er noget for enhver smag. Både de helt små, lidt større, forældre og bedsteforældre kan ikke undgå at få en forrygende dag i Legoland, for alle aldersgrupper og interesser er tænkt dygtigt ind i parkens design.

Mount Rushmore