Møns Klint

For millioner af år tilbage, efter Kridttiden, undergik kloden store ændringer og kontinenterne hævede sig.

Da Danmark blev ramt af den sidste istid for omkring 12.000 år siden, blev kridtlagene skubbet op og derved blev de stejle klinter skabt.

Så er I vilde med vild natur blandet med idyllisk natur? Så tag et smut til en af Danmarks mest interessante seværdigheder og få en oplevelse for livet.

Udflugt til Møns Klint

Blot 20 minutters kørsel fra Stege findes et af Danmarks absolut flotteste naturfænomener, nemlig Møns Klint. Tag en madpakke med og spis den med en fantastisk udsigt.

Tag Rute 287 fra Stege til Møns Klint.

Det kan du opleve ved Møns Klint

Møns klint fra oven

En oplevelse for den aktive familie

Møns Klint strækker sig fra Møns Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord og er i alt 7 km lang. Klintens højeste kridtaflejring er på hele 128 meter og det er med at have de gode gå-sko på, da Møns Klint har Danmarks længste trappe med hele 496 trin fra klintens top til stranden. Der er derfor rig mulighed for både at opleve klinten oppefra og nedefra.

Geologi

Klinten blev skabt for mange år siden, da Danmark blev ramt af den sidste istid, hvor gletsjere skubbede kridtlagene op af havet og derved skabte de høje klinter. Møns Klint består af kridtaflejringer og den er i konstant forandring.

Klinten er yderligere et godt sted, hvis du og din familie er interesseret i fossiler. Der er nemlig rig mulighed for at finde alt fra forstenede rygskjolde fra blæksprutter til mindre forhistoriske havdyr.

Seværdigheder på Møns Klint

Udover selve oplevelsen ved at se Møns Klint, så består området omkring klinten af mange enestående seværdigheder. Tag for eksempel på en rejse tilbage i tiden ved GeoCenter Møns Klint og oplev tilblivelsen af klinten.

Endnu en seværdighed på Møns Klint er den store kontrast der opstår mellem klintens kolde og vilde landskab og den mere frodige del af klinten. Tag på skovtur på Timmesø Bjerg, hvor nogle af Danmarks ældste bøgetræer vokser eller tag et smut tilbage til 1700-tallet ved at besøge Liselund Slot og Park.

Ofte stillede spørgsmål om Møns Klint

Hvor stor er Møns Klint?

Møns Klint strækker sig over 7 km.

Hvor ligger Møns Klint?

Møns Klint

4791 Borre

Møns Klint fra vandet
Trappe til Møns Klint

Hvor finder jeg Møns Klint?

Møns Klint

4791 Borre

Danmark