Møns Museum

Møns Museum emmer af historie og fantastiske fortællinger. Udstillingerne tager jer med helt tilbage til oldtiden og frem til nutiden. Tag på en kulturhistorisk gåtur på Camønoen eller byvandring i Stege. 

 

Fra gammel købmandsgård til museum

Møns Museum har siden 1958 holdt til på den gamle Empiregård. Gården var fra før 1781 og frem til 1922 ejet af forskellige købmænd og handelsfolk. Igennem årene har Empiregården undergået flere ændringer.

Gården startede med at være en købmandsgård med eget jord og flere husdyr. Jordbrugsdelen forsvandt dog gradvist og gården ændrede sig til en nyere tids købmandsbutik. Den resterende jord blev så omdannet til lager til de varer, købmanden skulle levere. Empiregården har også været brugt til at opbevare øl samt til lægepraksis. 

Skal i besøget museet? Hvorfor så ikke book et sommerhus Marielyst? Det er en oplagt mulighed til at skabe sand hygge med hele familien.

Det kan du opleve på Møns Museum

Snitning på Møns Museum
Statue på Møns Museum

Museets udvikling gennem årene

Omkring århundredeskiftet var der en stigende interesse for lokalhistorie i hele Danmark. I 1902 blev der samlet genstande ind til en kulturhistorisk udstilling i Stege, som stod i 10 dage. Derefter gik projektet i stå, men i 1913 begyndte anden fase. Her blev der på ny indsamlet genstande mellem mønboerne og de blev i 1914 udstillet på den gamle provstegård. Museet voksede støt igennem de næste årtier og i 1958 flyttede museet til Empiregården, hvor det også er at finde den dag i dag.  

Fra oldtid til nutid

Møns Museum byder jer indenfor til 12 fantastiske fortællinger, der tager jer med på en rejse tilbage i tiden. Udstillingen har 12 forskellige rum, som hver især fortæller historier om Møns spændende fortid. I duftens rum kommer I tæt på tre af de virksomheder, som har haft stor indflydelse på egnen. Sjælens rum tager jer med på en rejse, som fortæller om, hvordan mennesket har fremstillet sig selv igennem tiderne. Tag også på opdagelse i ondskabens rum og kom helt tæt på de mørkeste år i Møns historie. Oplev også de andre spændende fortællinger på Møns Museum.

Camønoen

Tag disse spændende fortællinger med ud på en rejse udenfor museet. Camønoen er en 175 km. lang vandrerute på Møn, Nyord og Bogø. Camønoen samler natur, kulturhistorie, gastronomi og vandring sammen til fantastiske oplevelser for hele familien. Uanset hvad I foretrækker, så kan I skræddersy netop den tur, der passer jer bedst. Camønoen tilbyder forskellige ruter, såsom pilgrimsvandringer, familievenlige og ældrevenlige ruter og gastronomiske vandringer.

Hvor finder vi Møns Museum?

I kan finde Møns Museum her:

Storegade 75

4780 Stege

For mere information om udstillingerne og Camønoen kan I besøge museets hjemmeside:

www.moensmuseum.dk

Ofte stillede spørgsmål om Møns Museum

Hvor ligger museet?

Storegade 75

4780 Stege

Hvad koster entre til museet?

Voksne: 40 kr. 
Børn (under 18 år): Gratis
Medlemmer af Ældre Sagen: 35 kr.*

* Entréprisen er kun gældende til kortindehaveren af Ældre Sagen.

Møns Natur
©Foto af Kim Wyon