Museum Nordsjælland

Du kan opleve en lang række udstillinger og museer i Nordsjælland. Fra fyrmuseet ved Nakkehoved Fyr til arkæologiudstillingen på Hørsholm Egns Museum og fra Hillerøds historie på Hillerød Bymuseum til Æbelholt Kloster.

Seværdighederne på Nordsjællands museer er så forskellige, at museerne tilsammen rummer oplevelser for de fleste.  

Nakkehoved Fyr

Fra Nakkehoved Fyr kan du opleve en helt enestående udsigt over Kattegat. I fyret kan du også opleve fyrmuseet, som fortæller hele bygningens historie. Her er også en udstilling om det danske brandvæsens arbejde.

I museumsbutikken kan du købe historisk legetøj, spændende bøger om fyret og plakater og postkort. Her er der også mulighed for at købe kolde og varme drikke. 

En tur til stenalderen på Hørsholm Egns Museum

Hvordan levede en fem-årig dreng egentlig i stenalderen? Find svaret på Hørsholm Egns Museum på Hirschholm Slot. Museet udstiller forskellige arkæologiske fund fra stenalderen og kopier af forhistoriske huse. 7500 år gamle skeletter og redskaber giver dig et glimt af forlængst svundne tider. Gå ikke glip af en gåtur i de smukke slotshaver efter besøget på museet.

Det kan du opleve på Museum Nordsjælland

Æbelholt Klosterruin
Æbelholt Klosterruin
Hillerød Bymuseum

Legetøj og trykkemaskiner på Hillerød Bymuseum

På Hillerød bymuseum fortælles historien om Hillerød by. Museet har frem for alt fokus på børnenes liv; det 100 år gamle legetøj og det nogle gange turbulente liv på gaden. Udstillingen om Hillerøds trykkekunst finder du i museets kælder. I caféen i slotsparken kan du købe kaffe, te eller kakao.

Æbelholt Kloster

Også ruinerne af Æbelholt Kloster er imponerende. Klosteret har især været et populært sted for rejsende at stoppe op og få et måltid mad. For de fattige på egnen var der altid en gratis sygesenge på Æbelholt Kloster. Som besøgende på klosteret kan du bl.a. se de en samling historiske medicinske instrumenter. I Klosterhaven kan du bliver klogere på lægeplanterne fra dengang og nu. Nyd freden og roen i haven eller brug området til en hyggeligt picnic under åben himmel.

Pibe Mølle – den historiske mølle

Stubmøllen Pibe Mølle blev bygget i 1779. Møllen ligger på en bakke syd for Helsinge. Møllen var i drift indtil 1921, og har siden 1989 været drevet som museum af Helsinge og senere Gribskov kommune.

Ramløse Mølle & Håndværksmuseum

Ramløse Mølle blev bygget i 1908. I 1979 blev møllen købt af Helsinge Kommune og omdannet til museum. Udstillingernes fokus er på lokalt håndværk. Lær om skomagere, urmagere og kobbersmedes arbejde.

Ofte stillede spørgsmål om Museum Nordsjælland

Hvor ligger museet?

Museet har mange beliggenheder, se nederste afsnit for adresser.

Hvad koster entre til museet?

Entré alle udstillinger: 40 kr.

Gratis for børn og unge under 18 år.

Laugø
Skibshallerne Gilleleje

Adresserne på de forskellige udstillingssteder

Nakkehoved Fyr

Fyrvejen 25 A.

3250 Gilleleje

Hørsholm Egns Museum

Sdr. Jagtvej 2

2970 Hørsholm

Hillerød Bymuseum

Helsingørsgade 65

3400 Hillerød

Æbelholt Kloster

Æbelholt 4 

3400 Hillerød

Pibe Mølle

Høbjergvej, Høbjerg

3200 Helsinge

Ramløse Mølle

Møllelodden 4, Ramløse

3200 Helsinge

Udstillingsstederne har én fælles hjemmeside.