Nordsøen Oceanarium

Med seks millioner liter vand og 81 arter af dyr er Nordsøens Oceanarium ikke bare Nordjyllands største akvarium men også det perfekte sted at opleve alt det liv, der findes der, hvor vi så sjældent kommer.

Dyk ned under overfladen

Nordsøens Oceanarium består af syv destinationer, som er karakteristiske og hyppige områder i Nordsøen. Destinationerne er nøje udvalgte og forsøgt efterlignet i akvarierne for at give et godt billede af, hvad der gemmer sig under de store, blå bølger. Foruden disse syv steder skal I være opmærksomme på fodringstiderne i Oceanariet, hvor det er muligt at se blandt andet sælerne gå ombord i fisk.

Læs mere på hjemmesiden her.

Lige uden for hoveddøren

Et af akvarierne er lavet efter Hirtshals Havn, et af områderne, der til dagligt er menneskets første møde med havet. På denne destination har I både mulighed for at opleve de mange fisk, som lystfiskerne drømmer om at fange, og selv prøve kræfterne af med at fiske efter dem med en virtuel fisketang eller købe dem på virtuel fiskeauktion.

Sjældne dyr
©Nordsøen Ocenarium
Udstilling
©Nordsøen Ocenarium

Genbrug og gemmesteder

Et andet af akvarierne imiterer et af de tusindvis af skibe, der i løbet af årene er sunket i Nordsøen. Her er der mulighed for at gå på opdagelse i et af disse skibe og se, hvad der gemmer sig af liv i de mange mørke rum – hvis I altså tør!

En ørken under vand

Næsten 75% af Nordsøens areal er dækket af sand og selvom man ikke skulle tro det, så findes der her et utal af dyr, der nyder den store undervandsørken, som den sidste istid har efterladt sig. Orme, muslinger og krebsdyr er nogle af de dyr, der holder til i sandet og fungerer som buffet for masser af havets andre fisk. Se om I kan spotte nogle af disse dyr på destinationen, der efterligner Doggerbanke.

Havets København

Besøg havets storby på destination Jyske rev, der på trods af sin noget mindre størrelse sammenlignet med eksempelvis Great Barrier Reef, byder på et imponerende væld af liv mellem sine sten. Her nyder mange småfisk og krebsdyr livet i ro og fred fra havets større rovdyr. Et af disse dyr er hummeren, som I kan sammenligne overarme med i en styrkeprøve.

Ofte stillede spørgsmål om Nordsøen Oceanarium

Hvornår åbner det?

Åbningstiderne varierer. Læs mere her.

Hvor ligger Kunsten?

Willemoesvej 2

9850 Hirtshals

Hvad koster entreen?

For børn fra 3-11 år koster en billet 95 kr. For voksne koster en billet 185 kr.

Udforskning

Helt dybt nede i mørket

På det dybeste dybe af Nordsøen kendt som Norske Rende når sollyset aldrig ned. Med over en halv kilometer til bunden er der altid mørkt og et enormt tryk fra de mange meter vand, der er mellem bunden og overfladen. Her kan I møde jomfruhummeren, dybhavsrejen og mange af de krebsdyr, som nydes med stor glæde i hele Europa.

Nordeuropas største akvarium

I det største af centerets akvarier kan I opleve de fisk, der lever på åbent hav. Her har mange forskellige slags dyr hjemme og indgår i den store fødekæde, der starter med mikroskopiske planter, der bliver ædt af lidt større dyr, der bliver ædt af lidt større dyr og så videre. Her kan I opleve mellem 2000 og 3000 fisk, der bevæger sig i stimer for at gemme sig, der hvor der intet gemmested er.

Danmarks sødeste rovdyr

Nogle gange kan man på en efterårsdag være heldig at se en sæl i den fri natur, men i Sælariet er du 100% sikker på at spotte et af de søde dyr. Sælariet huser to af Danmarks mest almindelige sælarter, som I kan opleve svømme, lege og stirre tilbage på jer med stor nysgerrighed i det store udendørs bassin med glastunnel på bunden.

Introduktion til dykkerudstyr