Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er den første forlystelsespark af sin slags på Sjælland og den har siden sin åbning i 1985 vokset sig større og større. Det er et sikkert hit for alle generationer.

 

Familieejet forlystelsespark

Sommerland Sjælland er én af de få parker, der den dag i dag stadig er familieejet og har været det lige siden sin grundlæggelse. Det blev grundlagt og har været ejet af familien Dyvekær – først far og senere søn. Parken har siden 2007 været ejet og drevet af sønnen og hans hustru.  

 

En park med en lang historie

Sommerland Sjælland er et af Danmarks ældste sommerland og har en lang historie bag sig.

Sommerlandet startede som et velkørende landbrug, men udviklede sig sidenhen til en grusgrav. De søer og vandhuller, som i dag findes i forlystelsesparken, stammer fra dengang, da grunden blev brugt som grusgrav.

Hele ideen med Sommerland Sjælland blev født, da forskellige sommerland skød op i Jylland og familien Dyvekær mente, at der også var brug for noget lignede på Sjælland. Der skulle dog gå et par år, før parken blev til en realitet, men i starten af 1980’erne tog ideerne for alvor fart. Sådanne parker kræver dog mange tilladelser og der gik yderlige 5 år, før Sommerland Sjælland åbnede for første gang. 

Parken har undergået store forandringer i løbet af dens levetid. Sommerlandet startede med at indeholde få forlystelser, såsom kanoer og joller, svævebaner, mini-zoo, parktog, hoppepuder og et par kiosker. Sidenhen har det udviklet sig til at være et sommerland med mange forskellige forlystelser, så der er noget for enhver smag – både til de fartglade og til de mere rolige.

Det kan du opleve i Sommerland Sjælland

Vandland I Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland
Bilforlystelse i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland

Et sommerland med mange temaer

Sommerlandets forlystelser er opdelt i forskellige kategorier, slå et smut forbi Racerland hvis I er til fart og tempofyldte forlystelser. Til de store legebørn og dem, der tør, er der sommerlandets vilde looprutsjebane, Vildkatten. Hvis I derimod har benzin i blodet, så prøv sommerlandets gokarts. Der er gokarts i tre forskellige størrelser, så alle i familien kan race mod hinanden.

I kan også tage et smut forbi det vilde vest i Silver City. Her kan I grave efter ægte 24 karat guldklumper og I kan måske endda komme hjem med en skilling på lommen, da parken ombytter klumperne til kontanter. I Silver City kan I også prøve den vilde mekaniske hest – men bare rolig den er ikke så vild igen, så hele familien kan prøve den.

Er I afsted med de allermindste i familien, så er MiniLegelandet et must. Det er et legeland med farverige redskaber og udfordrer samtidig børnenes motorik. Vil de mindste i familien også ud og køre, så har sommerlandet også en trafikbane med mini-biler. 

Uanset alder kan I være i barndommens tegn, og alle jeres sanser vil med garanti blive udfordret med parkens mere end 60 aktiviteter.

Sjællands største vandland

Er sommeren og solen på sit højeste så tag i Sommerland Sjællands vandland, Den Blå Lagune, og bliv kølet af. Til vovehalsene er der et hav af forskellige vandrutsjebaner. Vandlandet i parken er endda Sjællands største vandland.

Så hvis I mangler lidt action på jeres ferie, så er Sommerland Sjælland et godt sted at starte.

Et væld af madmuligheder

Hvis I bliver sultne i løbet af dagen, så tøv ikke. I har mulighed for selv at medbringe mad og holde picnic et sted på de store grønne områder eller købe mad i en af parkens restauranter. 

Ofte stillede spørgsmål om Sommerland Sjælland

Hvor ligger parken?

Gl Nykøbingvej 169

4572 Nørre Asmindrup  

Hvad koster entre?

En entrebillet koster 269 kr.

Glade børn i vandlandet
©Foto af Sommerland Sjælland
Togtur i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland

Find Sommerland Sjælland her

Det er ca. 1 times kørsel fra København og bor I i vores sommerhus i Odsherred er der blot en køretur på 15 minutter. Bor I derimod i et af vores sommerhuse på Nordsjælland, kan I tage færgen fra Hundested til Rørvig.

Sommerland Sjælland

Gl Nykøbingvej 169

4572 Nørre Asmindrup

Karrusel i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland