Opdateret d. 10. juli 2024 af Lone Christensen

Skønne ferieoplevelser i Nordjylland

Hos VillaVilla udlejer vi luksuriøse sommerhuse med pool, aktivitetsrum og plads til hele jeres familie når i skal på ferie i Nordjylland. Her kan du læse mere om: “Sommerhus med pool“.

Nordjylland byder på mange oplevelser for hele familien

Uanset hvornår på året, du tager med familien på ferie i Nordjylland, så kommer I til at have et hav af ting at vælge imellem, når det kommer til at tage fylde dagene med sjov og ballade. Nordjylland er det perfekte sted at tage på ferie, hvis I ønsker at kunne blande en aktiv ferie med hyggelige timer med fokus på ren afslapning. Natur, kultur og skønt byliv er kendetegnende for Nordjylland og nordjydernes rolige og nede-på-jorden væremåde er med til at skabe en helt særlig stemning de nordjyske ferieperler af sommerhusområder såvel som i Norden Paris, Aalborg.

Interesseret i at se vores sommerhuse? Se mere her: Sommerhuse Nordjylland

10+

Attraktioner

20+

Sommerhuse

Sommerhuse til udlejning tæt på strandene i Nordjylland

Oplevelser for børnefamilier i Nordjylland

Nordjylland er et paradis for børn uden lige. Her kan I nyde mange oplevelser og leg både indendørs, udendørs og i sommerhuset. Er vejret til at være udendørs, kan I besøge Røverknolden, som er kåret til at være Nordens bedste naturlegeplads. Røverknolden ligger i Rold Skov, der snupper andenpladsen på listen over Danmarks største sammenhængende skovkomplekser. Der er masser af sjove aktiviteter på Røverknolden, der aktiverer både hjernen og kroppen såsom at spille klaver på et træ, røre ved frøer, lugte til svampene i skovbunden, give historien om Tommelise nyt liv og meget mere. 

Tager I turen til Rold Skov, kan I også prøve kræfter med geo-caching. Geo-caching er en sjov aktivitet, der minder om en moderne form for orienteringsløb. Her går I på skattejagt med en GPS, eksempelvis jeres telefon, og finder ud fra et GPS-koordinat en skat, som nogen anden har efterladt. Der er mange af disse begravet i Rold Skov, men holder I jer til jeres sommerhusområde, kan det også være, at I er heldige at finde noget i nærheden. Når I har fundet frem til skatten, skriver I jeres navn i skattens logbog og efterlader en ny skat til den næste skattejæger. Det er en sjov og lærerig aktivitet, som hele familien kan være med til.

I Nordjylland kan du besøge

Klik på et område herunder for at læse mere om områder og sommerhusudlejning i Nordjylland og ved Nordsøen.

Ålbæk ved Skagen - sommerhuse til udlejning tæt på Skagen i Nordjylland

Ålbæk ved Skagen

Lysets Land, som spidsen af Jylland med rette kaldes, er med den smukke natur og de lange og børnevenlige badestrande et skattet rejsemål året rundt.
Se mere
Luksussommerhus i Vestjylland - sommerhusudlejning ved vestkysten

Blokhus

Den lille badeby Blokhus ligger ud til Jammerbugten. Lej dit sommerhus ved Blokhus hos os, og glæd dig til kvalitet og pool.
Se mere
Bakskuld på tørresnor

Bratten Strand

I Nordjylland mellem Frederikshavn og Skagen på den jyske østkyst ligger det skønne og fredelige sommerhusområde Bratten Strand. For mange er Bratten Strand et åndehul, hvor natur, afslapning og sommerhusstemning går hånd i hånd.
Se mere

Attraktioner i Nordjylland

Fra Nordsøens Oceanarium til Skagens Museum. Nordjylland har masser at byde på!
Se mere
Råbjerg Mile i Nordjylland
Grønhøj Strand i Nordjylland - sommerhuse ved Grønhøj Strand ved Løkken

Grønhøj

Grønhøj ligger naturskønt nær både skov og strand. Den brede sandstrand med hyggelige gryder har desuden det Blå Flag. Stranden indbyder på alle årstider til fantastiske sommerhusoplevelser med vand, sand og smukke solnedgange
Se mere
Nr. Lyngby ved Løkken

Nr. Lyngby ved Løkken

Nr. Lyngby – et gammelt fiskerleje - er et naturskønt område med klitter, skov, hede og lange flotte hvide sandstrande ved Vesterhavet. Området ligger imellem de to feriebyer Løkken og Lønstrup.
Se mere
Thorup Strand i Nordjylland

Thorup Strand

Ved Thorup Strand finder du en by, hvor hverdagens gøremål står i fiskeriets tegn. På stranden ligger de gamle, blå fiskekuttere og venter på at blive sat i vandet og på horisonten kan du spotte fiskere på tur.
Se mere
Stranden ved Nørre Vorupør

Vorupør

Vorupør er en lille perle i Thy, der med sin smukke placering ved det populære Vesterhav både er en unik badeby og fiskerby.
Se mere

Seværdigheder og kulturoplevelser i Nordjylland

Uanset hvor i Nordjylland I begiver jer hen på ferie, kommer I med sikkerhed til at opleve den hyggelige stemning, som hersker her. Livet i Nordjylland er stille, roligt og hyggeligt. I de små kystbyer lever autentisk, fiskerstemning i bedste velgående, kunstgallerier med interessant dansk og international kunst og velsmagende gastronomi. I mange af kystbyerne kan I købe friskfanget fisk eller nyde dem allerede tilberedt på de mange restauranter i områderne. 

Der er desuden et væld af seværdigheder fordelt rundt omkring i Nordjylland. Blandt de mest populære kan vi nævne Nordsøen Oceanarium, som er et akvarium, der tager jer med rundt på besøg i alle de forskellige levesteder, som der gemmer sig under de store bølger. I kan også besøge Skagens Museum, som i virkeligheden består af tre forskellige museer, der fortæller historien om den berømte malerkoloni Skagensmalerne. Har I børn med på ferien, så kan I ikke undgå at besøge Fårup Sommerland med forlystelser til både store og små gæster. Læs meget mere om alle Nordjyllands spændende attraktioner og seværdigheder nederst på siden.

Besøg Nordjyllands storby Aalborg

Har I aldrig været i Aalborg, så er det en varm anbefaling herfra at tage en tur forbi Nordjyllands største by på jeres næste ferie. Aalborg er en by, hvor den gamle industrihistorie møder den travle pulsen fra en større by, men hvor det også er muligt at trække vejret helt ned i lungerne. Gå en lang tur langs havnefronten, hvor store, imponerende bygninger som Utzon Centeret, Aalborg Universitets Create og Spritten ligger. Sno dig langs byens gågader, besøg Aalborgs domkirke Budolfi Kirke, slap af i Vestre Fjordpark eller nyd udsigten over byens fine, gamle huse fra Aalborg Tårnet eller Salling Rooftop. Aalborgs gågader er fyldt med moderne butikker, hyggelige caféer og interessante museer, der ligger gemt i blandt. Der er mange grønne oaser i Aalborg og beslutter I jer for at trisse rundt i Vestbyen eller midtbyen, kommer I med sikkerhed til at spotte mindst et af de mange fine street art værker, der pryder flere bygningers endegavle. Også gastronomisk har Aalborg meget at byde på. Der er ikke den kusine, I ikke kan smage på, byen byder på mange luksuriøse restauranter og er I til det helt omvendte, kan I besøge Aalborg Street Food, der ligger ud mod Limfjorden i Vestbyen.

Har I lyst til at tilføje lidt ekstra kultur til jeres besøg i Aalborg, så kan I altid booke billetter til en af de mange forestillinger, der spilles på Aalborg Teater. Aalborg Teater er et hyggeligt teater, der ligger i en sidegade til en af byens travle gader. Vil I gerne have en lidt anderledes teateroplevelse, så kan I også købe billet til en forestilling hos Det Hem’lige Teater. Det Hem’lige Teaters historie er lige så interessant, som de forestillinger, I kan opleve her. Teatret har både været totalt ukendt (deraf navnet), daghøjskole og nu selvejende institution. En mindeværdig oplevelse får I jer med sikkerhed her!

Oplevelser i naturen udover det sædvanlige i Nordjylland

Nordjylland er et af de bedste steder i Danmark at nyde tiden udendørs, fordi det er et af de områder herhjemme, der har flest solskinstimer. Er I trætte af gråt vejr og savner i solen, så er ferie i Nordjylland værd at overveje. Luften, der glider ned af de norske fjelde, skubber nemlig skyerne væk over Nordjylland og derfor bliver nordjyderne forkælet med mere blå himmel end andre steder i Danmark. Det giver perfekte omstændigheder for at nyde de mange smukke naturomgivelser, som den nordjyske muld gemmer på. 

I tidens løb er naturen i Nordjylland blevet formet af mange fænomener og er derfor en oplevelse i sig selv. På Nordjyllands vestkyst ligger de velkendte små byer Klitmøller og Hanstholm med Nationalpark Thy i baghaven. Nationalpark Thy blev skabt under den sidste istid og strækker sig i et bredt bælte langs den nordjyske vestkyst. I Nationalpark Thy findes helt unik natur, mange vilde dyr, søer – hvoraf flere er velegnet til fiskeri – og nogle steder endda orienteringsløb, så I har mulighed for at opleve den smukke natur på en anderledes måde.

Fakta om Nordjylland

Regioner

Vendsyssel-Thy, Himmerland, Mors og Læsø

Større byer

Aalborg, Hjørring, Frederikshavn

Indbyggere

ca. 590.000 (2020)

Befolknings-
tæthed

74,9 indbyggere per kvadratkilometer

Hovedstad

Aalborg

VAndrutsjebanen i Fårup Spmmerland

Gode gåture for hele familien i Nordjylland

Nord for Nationalpark Thy og en anelse syd for Blokhus ligger kildevældet Fosdalen. Fosdalen er et smukt skovområde at gå tur i. Her er fine stisystemer, der er godt afmærkede, nemme at følge og i forskellige niveauer og længder. Har I en lyst til en kort tur, kan I vælge den korteste tur på 2,5 km., mens en længere og mere kuperet tur også er en mulighed, hvis I følger den længste af ruterne på 5 km.. Der er flere udsigtspunkter langs alle turene, god mulighed for at nyde madpakken eller for at tænke tanker alene eller sammen i de rolige omgivelser. For de mindste kan det måske lokke at fortælle dem om legepladsen, der ligger i den ene ende af dalen. Her kan I holde en pause ved bordebænkesættene, mens de små drøner rundt på pladsen.  

På Østkysten ligger Dronninglund Storskov, hvor I kan få jer en af de bedste udsigter over Nordjylland. Her befinder Nordjyllands to højeste punkter sig nemlig. I kan også tage turen til Rold Skov eller Rebild Bakker for at nyde det smukke istidslandskab eller tage turen til Store Vildmose nordvest for Aalborg eller Lille Vildmose syd for Fjorden, hvor I også kan besøge det store naturcenter. Det er en mere lærerig og interaktiv måde at opleve naturen på.

Husk at besøge Nordjyllands spids

Mod nord ligger Skagen. Det er de færreste, der ikke kender til den helt særlige atmosfære, som Danmarks nordlige by rummer. Grenen, tangen af land, strækker sig ud i mødet mellem Skagerrak og Kattegat og netop dette fænomen er ifølge mange begrundelsen for det helt særlige lys i Skagen. Når de to have mødes, blandes flere vandpartikler i luften, der reflekterer solens lys og gør stemningen i Skagen mere end magisk. Det er ikke sikkert at bade i vandet ud for grenen, fordi der store mængde af vind skaber utilregnelige og derfor meget farlige strømme i havene. Skulle man være i tvivl om, hvor voldsomt vinden og strømmen er, så kan man bare tænke på, at Grenen konstant flytter sig; engang vendte Jyllands spids mod nord og i dag vender den mod øst. Dyp tæerne, nyd gåturen og tag et billede med en fod i hvert hav – men decideret badning frarådes på det kraftigste.

Når I allerede er på besøg i Skagen, så kan I med fordel gå en tur rundt i byen og nyde udsigten til de smukke, gule huse med røde tage, der kendetegner den nordlige sommerferieby. Skagen er en rigtig ferieperle og her har I mulighed for at gå på flere museer, der både handler om kunst, historie og det maritime liv, som Skagen har været vidne til i flere århundreder.

Sommerhusudlejning i Nordjylland

Vi kan godt forstå, hvis I er blevet grebet af idéen om at tage på ferie i Nordjylland efter at have læst om de mange oplevelser, I kan have her, og steder, I kan besøge. Hos VillaVilla udlejer vi sommerhuse flere steder i Nordjylland. Sommerhusene i Nordjylland har plads til mellem 10 og 26 gæster og ligger fordelt i områderne ved Løkken, Ålbæk, Grønhøj, Blokhus, Vorupør og Thorup Strand. Læs mere om de forskellige sommerhuse og find det sommerhus, der passer bedst til din familie og jeres behov. Nordjylland og dets mange skønne oplevelser venter på jer!

Attraktioner i Nordjylland

Nordjylland – fra Nordsøens Oceanarium til Skagens Museum

På udkig efter nordjyske ferieminder, der ikke løber ud i sandet? Så gå på opdagelse i Nordjyllands største attraktioner, der blandt andet er præget af regionens barske natur. 

Tiger i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo kan du hilse på over 100 dyrearter. Se isbjørnen boltre sig i det kolde vand eller tumle omkring på land. I den afrikanske del af zoo kan du komme tæt på fascinerende zebraer, antiloper og strudse. Hertil kommer klassiske rovdyr som løver og tigere. Uanset hvilke dyr, du har tabt dit hjerte til, er det værd at holde øje med fodringstiderne. I Aalborg Zoo kan du hilse på over 100 dyrearter. Se isbjørnen boltre sig i det kolde vand eller tumle ...

Se mere
Børnegokart iAction House i Løkken i Nordjylland

Action House

I Løkken finder I verdens største gokart center, der byder på et væld af sjove aktiviteter og timevis af underholdning for alle familiens medlemmer. På sine 11.030 m2 byder Action House både på gokart, bowling, lasergame, skydesimulator, legeland og virtual reality. I er sikre på at finde en aktivitet, som passer lige præcis til jer og kan se frem til en masse gode minder og grin efter en dag her! I Løkken finder I verdens største gokart center, der byder på et væld af sjove aktiviteter og timevis af underholdning ...

Se mere
Børglum Kloster i Nordjylland

Børglum Kloster

Du kan gå på opdagelse i mere end 15 udstillinger og tage med på rundvisning i de imponerende bygninger. Kirken og urtehaven er også et besøg værd. Du kan gå på opdagelse i mere end 15 udstillinger og tage med på rundvisning i de imponerende bygninger. Kirken ...

Se mere
Bunker ved Hanstholm Bunkermuseum i Vestjylland

Bunkermuseum Hanstholm

Oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra Anden Verdenskrig og mærk historiens vingesus, når du føres tilbage i tiden og oplever en del af verdenshistorien, der har haft stor indflydelse på vores liv i dag. Oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra Anden Verdenskrig og mærk historiens vingesus, når du føres tilbage i tiden og oplever en ...

Se mere
Den tilsandede kirke i Skagen

Den Tilsandede Kirke

I det 18. århundrede var Skagens gamle kirke efterhånden så tilsandet, at den ikke stod til at redde. Derfor blev kirkeskibet revet ned og brugt som byggemateriale til beboelseshuse i Skagen. Den Tilsandede Kirkes tårn lod man dog blive stående som sømærke. Tårnet står der stadig og er i dag en af Skagens største attraktioner. I det 18. århundrede var Skagens gamle kirke efterhånden så tilsandet, at den ikke stod til at redde. Derfor blev ...

Se mere
Eagleworld

Eagleworld

Tag familien med i Eagleworld! Gode oplevelser er den bedste og mest effektive måde at lære på. Alle der oplever rovfuglene i Eagleworld får et indblik de store luftjægeres fascinerende verden​. Lær fuglene bedre at kende og få et indblik fuglenes evner og liv. Tag familien med i Eagleworld! Gode oplevelser er den bedste og mest effektive måde at lære på. Alle der oplever ...

Se mere

Fårup Sommerland

Er I til fart og spænding, så er et besøg i Fårup Sommerland et must på ferien. Med de vildeste rutsjebaner og Danmarks største badeland er Fårup Sommerland et hit hos de fleste børnefamilier. I kan læse mere om Fårup Sommerland her. Er I til fart og spænding, så er et besøg i Fårup Sommerland et must på ferien. Med de vildeste ...

Se mere
FarmFun Dyreparken i Ålbæk

FarmFun

I FarmFun zoo er dyrene ekstra venlige. Og det er ikke ualmindeligt, at gæsterne belønner dem med en lille godbid. Uanset om du ser bondegården som en stor eventyrlig legeplads eller som en natur- og dyrepark, er her helt sikkert oplevelser nok til en hel dags besøg. Her kan I både udfordre jer selv på legepladserne og hygge jer med de søde kæledyr. I FarmFun zoo er dyrene ekstra venlige. Og det er ikke ualmindeligt, at gæsterne belønner dem med en lille godbid. ...

Se mere
KUNSTEN Museum Of Modern Art

Kunsten

Kunsten Museum of Modern Art er et enestående kunstmuseum, der rummer en enorm samling af moderne billedkunst. Bygningen selv indgår i en kunstnerisk symbiose med skulpturparken, hvor kunst, arkitektur og natur bliver én. Kunsten er en oplevelse for hele familien, hvor de mindste kan tage på kunstjagt, mens de voksne fordyber sig i samtale og tanker med de mange værker som omdrejningspunkt. Kunsten Museum of Modern Art er et enestående kunstmuseum, der rummer en enorm samling af moderne billedkunst. Bygningen selv indgår ...

Se mere
Naturen omkring kystmuseet

Kystmuseet Bangsbo

Udstillingerne i Bangsbo museet er lige så varierede, som livet omkring herregården har været det i tidens løb. Uanset om du er interesseret i stolte skibe fra den sene vikingetid, eller hvis du vil lære mere om besættelsen i 1940erne, er der masser at opleve på museet ved Frederikshavn. Udstillingerne i Bangsbo museet er lige så varierede, som livet omkring herregården har været det i tidens løb. Uanset om ...

Se mere
Udkigspost

Lille Vildmosecenter

En del af Danmarks ældste natur findes i Lille Vildmosecentret, hvor I både har mulighed for at besøge alle de dyr, der lever i mosen, samt lære om mosen gennem museets fire interaktive udstillinger. Udover museet rummer et besøg på centret også muligheden for at lave mad over bål, gå en tur i parken eller lege på naturlegepladsen, hvor I kan være heldige at møde trolden Lille Vildma, der gennem En del af Danmarks ældste natur findes i Lille Vildmosecentret, hvor I både har mulighed for at besøge alle de ...

Se mere

Nordsøen Oceanarium

Dyk ned under overfladen og oplev en helt anden verden af liv, når I besøger Nordsøens Oceanarium. I Nordeuropas største akvarium kan I besøge syv meget forskellige destinationer, der tilsammen dækker over 81 arter af dyr og dermed afspejler det forskelligartet liv, der har hjemme i Nordsøen. Sørg også for at tjekke fodringstider på hjemmesiden for at sikre, at I får mest muligt ud af jeres besøg! Dyk ned under overfladen og oplev en helt anden verden af liv, når I besøger Nordsøens Oceanarium. I Nordeuropas største ...

Se mere
Vandreklitten Råbjerg Mile ved Skagen

Råbjerg Mile

I nærheden af hovedvej 40, godt 20 minutters kørsel fra Skagen, ligger den imponerende vandreklit Råbjerg Mile med sine mange meter høje klitter. Dette særegne klitlandskab består dog ikke kun af sand. Interessante planter har slået sig ned i kanten af vandreklitten, ligesom tudser gerne opholder sig i de vådområder, klitten efterlader sig på sin vandring. I nærheden af hovedvej 40, godt 20 minutters kørsel fra Skagen, ligger den imponerende vandreklit Råbjerg Mile med sine mange ...

Se mere

Rubjerg Knude Fyr

Det ikoniske Rubjerg Knude Fyr står halvt begravet i sand og inden for få år er det med største sandsynlighed faldet ned på stranden mod vest. Indtil da er det et smukt sted at tage hen for at nyde synet af et af Danmarks gamle fyrtårne eller gå en dejlig tur i de høje sandklitter. Derudover er naturen omkring fyret særligt spændende for ornitologi-interesserede, da mange sjældne fuglearter holder til Det ikoniske Rubjerg Knude Fyr står halvt begravet i sand og inden for få år er det med største sandsynlighed ...

Se mere
Skagens Museum

Skagens Museum

Skagens Museum består i virkeligheden af tre forskellige museer, hvilket bestemt ikke forringer antallet af spændende udstillinger og rundvisninger. Udstillingerne beskæftiger sig frem for alt med de berømte skagensmalere, der boede og arbejdede i området i slutningen af det 19. århundrede. En rundvisning for op til 25 personer tager som regel ca. 45 minutter. Det kulinariske udbud er ligeledes i top. Skagens Museum består i virkeligheden af tre forskellige museer, hvilket bestemt ikke forringer antallet af spændende udstillinger og rundvisninger. Udstillingerne ...

Se mere
Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museum

På Vendsyssel Historiske Museum kan I lære mere om flere perioder i historien. Oplev en Købmandsbutik fra 50erne, legetøj fra stenalderen og frem til i dag, og oplev oldtidsudstillingen med artefakter fra stenalderen, bronzealder og jernalder. Efter rundturen i museet kan I nyde en fredelig stund i den smukke museumshave. På Vendsyssel Historiske Museum kan I lære mere om flere perioder i historien. Oplev en Købmandsbutik fra 50erne, legetøj fra ...

Se mere

Artiklen er skrevet af

Lone

Lone er vild med Nordjylland og naturoplevelser
[email protected]
Tlf. 87 25 71 65
Se mere