Gode ferieoplevelser venter på dig og familien på Nordsjælland!

Oplev alt hvad Nordsjælland har at byde på til ferien!

Oplevelser på ferien i Nordsjælland byder virkelig på det bedste fra begge verdener. På den ene side har I mulighed for at dykke helt ned i traditionel sommerhusferie med hygge og strandture. Nordsjælland kendes inden for ferieverdenen som den danske riviera. Det gør den, fordi Nordsjællands kyst er lang, smuk og har et hav af charmerende badebyer, som er fyldt med liv og aktivitet i løbet af sommermånederne. På den modsatte side har I ikke mere end en times kørsel, indtil I står med fødderne i København, Danmarks største by og hovedstad. Her er det et helt andet slags liv, der summer, sammenlignet med badebyerne på kysten. Nyd de mange muligheder, som en storby bringer med sig, når det kommer til fantastiske historie-, gastronomi- og kulturoplevelser.

Nordsjælland er det perfekte sted, hvis I søger muligheden for at have en ferie, hvor aktivitet og afslapning går hånd i hånd. Ferietid, hygge og gode oplevelser er, hvad I kan forvente af ferien med base på Nordsjælland! Der er både mange ting at opleve i og omkring sommerhusene, men også i nærområderne, der både gemmer på en nationalpark, en geopark, et sommerland og mange interessante kultur- og kunstoplevelser.

Find dit næste sommerhus Nordsjælland.

10+

Attraktioner

40+

Sommerhuse

Ferie et sommerhus på sjælland

Skønne oplevelser i naturen på Nordsjælland

Den sjællandske natur er vældig varieret! Besøger I nordkysten og tager en tur langs den, går det hurtigt op for jer, at denne del af Nordsjælland har de mest fantastiske badestrande med sand og rigtigt gode bademuligheder. De lange hvide sandstrande bevæger sig over i skønne naturområder med både skove, bakker, hedelandskab og fjordene Roskilde Fjord og Isefjord.

Kan I godt lide at tilbringe tid udendørs sammen, så er Nordsjælland helt perfekt som feriedestination. En ting er, at I kan pakke en ordentlig madpakke og tage den med ud i en af de grønne skove og nyde på en mindre gåtur. Men I har også mulighed for at medbringe cyklerne på ferie og få jer helt fantastiske oplevelser fra sadlen. Nordsjælland vrimler med flotte cykelruter både til de kortere, længere og vildere ture. Der er nemlig mange områder, der tilmed har spor til mountainbiking. Et af de populære områder er Teglstrup Hegn, hvor der er spor til både begyndere og øvede mountainbikere.

Kan I godt lide at boltre jer i vandet med diverse vandsport, så er Nordsjælland en velvalgt feriedestination for jer! Kyststrækningen, der findes på det nordlige Sjælland, er perfekt til både kite- og windsurfing. I kan også øve jer på at stå på SUP board eller nyde en tur i kajak. Både Esrum Sø og Isefjorden er særligt gode til Stand Up Paddle!

Nyd de bedste omgivelser og oplevelser på Nordsjælland med et sommerhus med pool.

På Nordsjælland kan du besøge

Klik på et område herunder for at læse mere om områder og sommerhusudlejning på Nordsjælland og ved den danske riviera.

Stranden ved Asserbo på Nordsjælland - Sommerhusudlejning på Sjælland

Liseleje/ Asserbo

Området omkring Liseleje/Asserbo byder på lange hvide sandstrande med Blåt Flag og livreddere i sommerferien, store skove og mange spændende udflugtsmål.
Se mere

Gilleleje

Kombinationen af det charmerende turist-, handels- og fiskermiljø, gør Gilleleje til en perle af gode ferieoplevelser. Her er inspiration for store og for små, hvad enten man er il vand og strand eller til en vandretur i den enestående smukke natur.
Se mere
Sommerhusudlejning i Hornbæk i Nordsjælland

Hornbæk

Området omkring Hornbæk byder på utallige spændende seværdigheder som f.eks. slottene Kronborg, Fredensborg og Frederiksborg der alle er et besøg værd. Også Øresundsakvariet og kunstmuseet Louisiana frister med spændende indtryk.
Se mere

Attraktioner på Nordsjælland

Kunst, kultur, fart og spænding – alt sammen på Nordsjælland
Se mere
Kronborg Slot
Jægerspris Bugt - sommerhusudlejning ved Jægerspris i Nordsjælland

Jægerspris

I det naturskønne område omkring Jægerspris ved Issefjorden i Nordsjælland er der mange ting at opleve. Desuden er der ikke langt til Danmarks hovedstad og alle de tilbud, der findes der.
Se mere
Natur ved Odsherred - sommerhusudlejning i Odsherred

Odsherred

Odsherred er en rigtig familiedestination. Her er lækre børnevenlige strande, hyggelige havne, masser af cykel- og vandreruter og spændende attraktioner.
Se mere
Tisvildeleje

Tisvildeleje

Tisvildeleje ligger i Nordsjælland ved Kattegats kyst i et naturskønt område få kilometer fra Arresø. Her finder I en af Nordsjællands bedste og mest børnevenlige sandstrande.
Se mere
Stranden i Gilleleje tæt på sommerhusene ved Udsholdt STrand

Udsholt Strand

På Nordsjællands kyst ligger Udsholt Strand omgivet af smukt, grønt og kuperet naturlandskab. Hold ferie i rolige omgivelser og få stillet jeres kulturbehov med et besøg på et af de mange slotte, der ligger i det nordsjællandske landskab.
Se mere
Stranden ved Heather Hill i Nordsjælland - sommerhusudlejning ved Vejby i Nordsjælland

Vejby Strand

Vejby Strand er et naturskønt område på Nordsjællands kyst med stejle skrænter med trapper ned til badestranden. Området er det højest beliggende på hele Nordsjællands kyst, så udsigten over havet er formidabel.
Se mere

Oplev både en nationalpark og en geopark på Nordsjælland

Tæt på Roskilde, Lejre og Frederikssund ligger Nationalpark Skjoldungernes Land. På mange måder minder Nationalpark Skjoldungernes Land om de øvrige nationalparker i Danmark, fordi den gemmer på noget af Danmarks smukkeste natur, men som noget andet byder nationalparken også på mange kulturelle oplevelser. Der findes mange slotte, herregårde og museer, der hver især formidler det liv og den natur, som findes i parken. Kan I bedst lide at holde oplevelserne udendørs, så kan I opleve nationalparken fra en anden side ved at leje en kano og tage en tur ud på Roskilde Fjord. Vandet på fjorden er roligt, så tag jer god tid på turen og nyd holmene, øerne og det fine fugleliv, I sejler forbi. Har I fiskestænger, er I mere end velkomne til at tage dem med jer. Måske I kan fange lidt til aftensmaden! 

Der findes desuden et væld af vandre- og cykelture i området omkring Odsherred. UNESCO yder støtte til Odsherred, fordi området er kategoriseret som en geopark. Hvad betyder det? En geopark adskiller sig fra en nationalpark ved, at området omfatter en særlig geologisk arv, der oveni har en bæredygtig strategi for udvikling af området. Der er fokus på at beskytte og formidle i en geopark. Derfor afholdes blandt andet en lang række begivenheder hele året rundt, som har til formål at sætte fokus på de fine tiltag indenfor kunst og lokal fødevareproduktion i Odsherred.

Royale oplevelser på nordsjællandske herregårde og slotte 

Som nævnt ligger der mange herregårde og slotte i Geopark Odsherred. Der er særligt to slotte, der uden tvivl er et besøg værd, hvis ikke I har set dem endnu. Kronborg Slot er ikke bare scenen for Shakespeares fortælling om Hamlet og Holger Danskes hvilested indtil dagen, Danmark er truet af fjender. Nej, det 400 år gamle renæssanceslot er også en skøn ramme for en god oplevelse, hvor dansk historie formidles på en interessant og fængende måde.

Også slottet Fredensborg er en dejlig oplevelse. Det er kun muligt at besøge selve slottet i juli måned, fordi kongefamilien faktisk bor på slottet i flere måneder henover året. Heldigvis er I ikke gået forgæves, hvis I gerne vil besøge slottet uden for juli. Slotsparken er nemlig altid åben. 

Et andet interessant besøg i Nordsjælland, det er Rungstedlund. Rungstedlund har hverken huset kongelige og det er heller ikke et slot, til gengæld er det en af Danmarks allermest populære forfatteres kunstnerhjem. Karen Blixen boede på Rungstedlund det meste af sit liv og i dag er hjemmet forvandlet til et museum, der tilbyder et unikt indblik i forfatterens liv. Den særlige oplevelse forstærkes af, at stuerne står, som da Karen Blixen boede her, med pynt og dimsedutter fra hendes tid i Afrika og med minder om hendes forældre. 

Fakta om Nordsjælland

Region

Sjælland

Kystlængde

100 km.

Hav

Østersøen og Kattegat

Slotte

Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot

Fredensborg Slot i Nordsjælland
Nyhavn i København

Spændende oplevelser i storbyen København

Uanset hvor på Nordsjælland I vælger at tage på ferie, så er der virkelig ikke langt til Danmarks absolutte storby København! En dagsudflugt til hovedstaden starter ud med en times kørsel fra sommerhuset, men derefter åbner en verden af uendelige oplevelser sig. Har I aldrig rigtig været på tur i København før, så kan I starte med en kanalrundfart, som næsten er et must for alle turister i hovedstaden. På kanalrundfarten får I en helt særlig oplevelse af byen fra vandsiden og sejler forbi de mest kendte bygningsværker som Børsen, Den Sorte Diamant og Operaen. I kommer også forbi Den Lille Havfrue og Kastellet på Langelinie.

Udover de traditionelle must-see seværdigheder som Amalienborg, Rosenborg Slot, Glyptoteket, Rundetårn og Den Botaniske Have, så er der mange gode oplevelser, som I også kan overveje at tage med. Har I børn med på tur, så kunne det være, at en tur langs den veludførte park Superkilen på Nørrebro kunne friste. Her kan børnene får lov at lege på de mange sjove, arkitektoniske tiltag og legepladser, der løber langs parken, men I oplever Nørrebro fra en mere utraditionel side. Starter I i parkens nordlige ende og går ind af mod byen, så ender I ved Assistens Kirkegård. Her kan I lege en form for skattejagt og se, hvem der finder H.C. Andersens gravsted først!

København er en spændende by også for børn. Hovedstaden har et kæmpe akvarium, der ligger på Amager. Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium og her venter jer en sand verdensomsejlning under havets overflade! Er I mere til landdyr, så kan I besøge Københavns Zoo, der har åbent hele året rundt og bringer jer helt tæt på rigtig mange af verdens både truede og mere kendt dyrearter. Er der høj sol og trænger I til sus i maven, så kan I også vælge at lægge turen forbi enten Tivoli eller Bakken. 

I skal være opmærksomme på, at der i København er lukket på de fleste af byens attraktioner og seværdigheder om mandagen. Vær derfor opmærksom på, hvad I vil lave og undersøg det på forhånd, hvis det er mandag, I planer på at skulle en tur til storbyen.

Sjove oplevelser med attraktioner på Sjælland

Foruden de mange slotte og hovedstaden København, så findes der mange andre seværdigheder og attraktioner, der gør Sjælland til gode rammer for ferie hele året rundt.

En af de oplevelser, der er mest velegnede til børnefamilier, hvis der skal tages hensyn til både de store og små, er kunstmuseet Louisiana. Louisiana ligger i Humlebæk nord for København og har en af de største samlinger af kunst fra det 20. århundrede, der findes i Skandinavien. De skiftende udstillinger præsenterer mange kendte, internationale navne og dermed også forskellige kunstnere. For de mindste kan de nyde besøget i museets børnehus. Her kan de fokusere på sjove aktiviteter, såsom at tegne og male sammen i stedet for at blive slæbt med rundt på det store museum.

Vil I gerne have sus i maven uden at skulle tage turen hele vejen til København for at komme på Bakken eller i Tivoli, så kan I med fordel besøge Sommerland Sjælland. Sommerland Sjælland ligger på Nordsjælland og byder på action og fart over feltet. Sommerlandets forlystelser er opdelt i kategorier, så der både er til store og til små. Om sommeren kan I med fordel tage badetøjet med, så I også kan boltre jer i sommerlandets vandland. Vandlandet er Sjællands største og har mange vandrutsjebaner, som I kan prøve, hvis I altså tør!

Der er mange flere seværdigheder og attraktioner beliggende på Sjælland og særligt på Nordsjælland. Vi har samlet en oversigt over nogle af de mest populære attraktioner, som I kan tage et kig på. Se nærmere på, hvad de hver især byder på af oplevelser og udvælg dem, som passer bedst til jeres familie, jeres behov og jeres interesser!

Ferieoplevelser på Nordsjælland

Kan du ikke vente med at komme på ferie på Nordsjælland? Det kan vi godt forstå. Nordsjælland er en fantastisk feriedestination, hvis I gerne vil blande gode ture på stranden med kulturoplevelser, smuk natur og nem adgang til storbyens trængsel. Hos VillaVilla udlejer vi mange sommerhuse i Nordsjælland. Tag et nærmere kig på dem og find det sommerhus, der vil skabe de bedste rammer for jeres ferieoplevelser på Nordsjælland! 

Attraktioner på Nordsjælland

Kultur på Sjælland? Her finder du hurtigt, hvad du søger!

Kunstelskere bør afgjort tage en afstikker til det internationalt anerkendte museum for moderne kunst, Louisiana. Er du mere til fart over feltet og sug i maven? Så løs billet til Sommerland Sjælland eller eventyrlige Tivoli midt i København. Er du mere i humør til uhyggelige spøgelseshistorier, går du helt sikkert ikke forgæves på stemningsfulde Kronborg Slot.

Asserbo Slotsruin i Nordsjælland

Asserbo Slotsruin

Først et kloster, siden et slot og til sidst en ruin. Den bedste måde at opleve historien om Asserbo Slot er at besøge ruinen i Asserbo Plantage. Først et kloster, siden et slot og til sidst en ruin. Den bedste måde at opleve historien om Asserbo Slot ...

Se mere
Dyrehavsbakken

Bakken

10 km. nord for København finder du Bakken, som er placeret midt i Dyrehaven. På Bakken er der noget for enhver smag. Du kan prøve forlystelser og spilboder, tage et afbræk på en af Bakkens mange restauranter, opleve den gratis underholdning på Friluftsscenen eller tage på en Øltour på Bakkens beværtninger. Mulighederne er mange – og heldigvis er der både gratis underholdning og koncerter i løbet af sæsonen samt altid 10 km. nord for København finder du Bakken, som er placeret midt i Dyrehaven. På Bakken er der noget for ...

Se mere
Experimentarium

Experimentarium

Igennem de mange interaktive udstillinger som Experimentarium rummer, har I mulighed for at lære om alverdens fysiske og biologiske emner gennem sjov, leg og afprøvelse på egen krop. Følg en af temaruterne, tag til science show eller oplev dissektionen af eksempelvis et menneskeøje. På Experimentarium er der masser at lave og det er alt sammen i videnskabens tegn! Igennem de mange interaktive udstillinger som Experimentarium rummer, har I mulighed for at lære om alverdens fysiske og biologiske emner ...

Se mere

Fredensborg Slot

Når kongefamilien opholder sig på Fredensborg Slot, er det desværre ikke tilgængeligt for turister. I juli måned kan du dog godt komme på rundvisning på slottet. Slotsparken kan under alle omstændigheder besøges året rundt. Når kongefamilien opholder sig på Fredensborg Slot, er det desværre ikke tilgængeligt for turister. I juli måned kan du dog ...

Se mere
Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot huser også Det Nationalhistoriske Museum, og her kan du opleve vidt forskellige arkitektoniske stilarter. Slottets kunst og interiør vidner om de skiftende trends op igennem historien, og gør en rundtur i slottets gemakker til en fascinerende oplevelse. Danmarkshistorien gøres desuden levende og interessant for de yngste. Frederiksborg Slot huser også Det Nationalhistoriske Museum, og her kan du opleve vidt forskellige arkitektoniske stilarter. Slottets kunst og interiør ...

Se mere
Odsherred

Geopark Odsherred

Geopark Odsherred introducerer dig til regionens natur og kultur. Fra bronzealderen gennem middelalderen til nutidens økologiske landbrug. Geopark Odsherred introducerer dig til regionens natur og kultur. Fra bronzealderen gennem middelalderen til nutidens økologiske landbrug. ...

Se mere
Heatherhill

Heatherhill

Heatherhill er en oplevelse hele året. Om sommeren kan du vandre gennem det kuperede lyngklædte landskab. Følg paragliderne gennem luften. Om vinteren bliver Heatherhill et paradis for de der vil kælke og køre i kane. Du kan også gå en smuk tur gennem det smukke vinterlandskab. Heatherhill er en oplevelse hele året. Om sommeren kan du vandre gennem det kuperede lyngklædte landskab. Følg paragliderne gennem luften. ...

Se mere
Udsigten over Knud Rasmussens Hus

Knud Rasmussens Hus

Knud Rasmussens polarekspeditioner må have været spændende. Genopdag polareventyrene med et besøg i Knud Rasmussens Hus. Her kan du se udstillinger fra Knus Rasmussens rejser gennem Grønland og Alaska. Museet er meget familievenligt, og der er gratis adgang for børn og unge. Og rundt i huset er der god plads til, at børnene kan løbe rundt og se sig omlkring. Knud Rasmussens polarekspeditioner må have været spændende. Genopdag polareventyrene med et besøg i Knud Rasmussens Hus. Her kan du se ...

Se mere
Løvefamilien

København Zoo

København Zoo er en såkaldt geozoo, og den er derfor inddelt i kontinenter. I den nordiske zoo kan du således opleve nordiske dyr som f.eks. ulve, moskusokser eller bjørne. I Australien er det derimod giraffen eller den tasmanske djævel, der plirer mod dig fra den anden side af hegnet. Familiens yngste vil helt sikkert elske havens flotte legepladser, der er inspireret af dyrenes verden. København Zoo er en såkaldt geozoo, og den er derfor inddelt i kontinenter. I den nordiske zoo kan du således ...

Se mere
Imponerende Kronborg Slot

Kronborg Slot

Spøger det virkelig på Kronborg Slot? Forhåbentlig er spøgelserne i så fald venligsindede. Eller vågner den legendariske kriger Holger Danske mon op til dåd igen? Slottet er ikke kun udnævnt til verdenskulturarv, men er i sandhed også en attraktion i verdensklasse. Kommer du forbi i højsæsonen, kan du være heldig at fange en forestilling på slottets friluftsscene, HamletScenen. Spøger det virkelig på Kronborg Slot? Forhåbentlig er spøgelserne i så fald venligsindede. Eller vågner den legendariske kriger Holger Danske ...

Se mere
Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana

På Louisiana oplever du kunsten på en helt ny og nærværende måde. Her udviskes grænserne mellem arkitektur, natur og kunst. I børnehuset kan børnene slippe kreativiteten løs under kyndig vejledning. Og hvem ved? Måske gemmer der sig en moderne kunstner blandt familiens yngste medlemmer? På Louisiana oplever du kunsten på en helt ny og nærværende måde. Her udviskes grænserne mellem arkitektur, natur og kunst. ...

Se mere
Museum Nordsjælland

Museum Nordsjælland

Fra fyrtårne ​​og historiske møller, til museer og klostre - Nordsjælland har mange spændende seværdigheder at byde på. Fra fyrtårne ​​og historiske møller, til museer og klostre - Nordsjælland har mange spændende seværdigheder at byde på. ...

Se mere
Nordsjællands Fuglepark

Nordsjællands Fuglepark

I Nordsjællands Fuglepark foregår alt på dyrenes præmisser. Fuglene og pattedyrene kan bevæge sig frit i parken, og mange danske dyr har også taget ophold i parken. De daglige fodringer og fugleshows er højdepunkterne for de besøgende. I Nordsjællands Fuglepark foregår alt på dyrenes præmisser. Fuglene og pattedyrene kan bevæge sig frit i parken, og mange danske ...

Se mere
Odsherred Zoo Rescue

Odsherred Zoo Rescue

Odsherred Zoo Rescue ligger ved Asnæs i Nordvessjælland. Her kan du tage børnene med i børnezoo, se de mange forskellige aber og de spændende dyr i krybdyrhuset. Odsherred Zoo Rescue ligger ved Asnæs i Nordvessjælland. Her kan du tage børnene med i børnezoo, se de mange forskellige ...

Se mere

Segway Sightseeing i København

Hvorfor udforske København til fods, når man kan tage turen rundt på Segway? Segway-turene gennem København tager jer forbi en lang række af de mest kendte attraktioner og monumenter i hovedstaden. Uanset om I vælger den korte rundtur på 1 time eller den lange tur på 2 timer er en Segwaytur i København en sjov oplevelse for hele familien. Hvorfor udforske København til fods, når man kan tage turen rundt på Segway? Segway-turene gennem København tager jer forbi en ...

Se mere
Bilforlystelse i Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland

Nogle gange har dagen bare ikke timer nok, sådan føles det i hvert fald i Sommerland Sjælland. Det hyggelige sommerland har nemlig masser af sjove esser og overraskelser i ærmet. Glæd dig til en begivenhedsrig dag i Sommerland Sjælland – og husk at tage tidligt afsted! Er du til rutsjebaner, en rask dyst på gokart-banen eller måske en sejltur langs Amazonfloden? Sommerland Sjælland er spækket med oplevelser for hele familien. Nogle gange har dagen bare ikke timer nok, sådan føles det i hvert fald i Sommerland Sjælland. Det hyggelige sommerland ...

Se mere
Tivoli København

Tivoli

Tivoli er skam meget mere end bare en fortryllende kulisse – her kan du virkelig få sendt adrenalinen på himmelfart. Prøv f.eks.: Den vilde "Monsunen" eller en hæsblæsende tur med rutsjebanen "Dæmonen". Du kan også nyde udsigten over byen i den 80 meter høje forlystelse Himmelskibet. Tivoli er skam meget mere end bare en fortryllende kulisse – her kan du virkelig få sendt adrenalinen på himmelfart. ...

Se mere
Tycho Brahe Planetarium udefra

Tycho Brahe Planetarium

Har du appetit på en rejse ud i verdensrummet? Så er Tycho Brahe Planetarium det perfekte sted at starte. Sæt dig godt tilrette i biografen med det kuppelformede lærred på 1000 kvadratmeter, og bliv klogere på universet omkring dig – i 3D. Der er altid flere forskellige film på programmet, så du kan også komme med ned på havets dyb eller ind i junglen. Har du appetit på en rejse ud i verdensrummet? Så er Tycho Brahe Planetarium det perfekte sted at starte. Sæt ...

Se mere