Nordsjællands Fuglepark

På Sjælland ligger Nordsjællands Fuglepark med mere end 2000 fugle fra hele verden.  Men det er ikke kun fugleelskere der får oplevelser for alle pengene i fugleparken, her er også andre spændende dyr som fx kænguruer, egern og små krybdyr. 

Dyrene i parken

På et område på ca. 70.000 kvadratmeter ligger fugleparkens smukke naturområde hvor de 2.000 fugle fra 200 forskllige arter bor.  

Tropehuset

Tropehuset har et areal på 600 kvadratmeter. Her kan du gå blandt de fritflyvende eksotiske fugle. Lyt til fuglenes sang, og tag et kig på næsten 30 forskellige krybdyrarter. Fiskne i akvariet fuldender oplevelsen i tropehuset.

Pattedyrene

Der lever ikke kun fugle i Fuglepark Nordsjælland. Parken er også hjem for flere pattedyr bl.a. egern og kænguruer. Surikater og skildpadder fik hjem i et nyt anlæg i parken i 2016.

Det kan du opleve på Nordsjællands Fuglepark

Fuglefodring
©Foto af Jytte Strandberg
Fugleshow
©Foto af Jytte Strandberg

Danske fugle

Nogle af dyrene færdes frit i parken. Og så er det op til dyrene selv, hvem du møder. Det kan både være påfugle og dværgpapegøjer eller silkebjørne. Men parken tiltrækker også de lokale fugle. Mange danske fugle har gjort parken til deres hjem, og hvis man kigger op, kan man måske se en rovfugl eller en ravn der leder efter mad. Også sommerfuglene føler sig hjemme i Fuglepark Nordsjælland.

Fuglereservatet

Fuglebeskyttelse er et vigtigt fokusområde for Fuglepark Nordsjælland. Især truede fugle placeres parvis i parken. Her finder fuglene naturlig vegetation, og de kan føle sig godt tilpas og bevare deres naturlige adfærd. Dette er også grunden til, at parken lukkes ned i vintermånederne hvor parken har fokus på at beskytte fuglene i deres vinterhi.

Fodring og luftshow

Højdepunktet for de besøgende er parkens flyveshows og de daglige fodringer. Luftshowet varer cirka en halv time. Her kan du ikke kun opleve de spektakulære flyvemanøvrer, men også lære meget om kakaduens liv. Fodringerne finder endda sted to gange om dagen. Besøgende i parken kan også hjælpe med at fodre fuglene.

Et hurtigt kig på fugleparkens historie

Nordsjællands Fuglepark blev åbnet for offentligheden af Frank Friis Nielsen i 2003. Faktisk blev stedet allerede erhvervet af Frank Friis Nielsen i 1993 og omdannet til en fuglepark. Parken har officielt været en zoologisk have siden 2008. Parken drives stadig privat og modtager ingen offentlig støtte.

Ofte stillede spørgsmål om Nordsjællands Fuglepark

Hvor ligger parken?

Sodemarksvej 22

3230 Græsted

Hvad koster entre?

Voksne: 140 kr.

Børn u/12 år: 80 kr.

Børn u/2 år: gratis

Sæsonkort voksne: 300 kr.

Sæsonkort børn: 200 kr.

Kakadue
©Foto af Jytte Strandberg
Tilskuere til fugleshowet
©Foto af Jytte Strandberg

Og så en snack

Du kan købe is og drikkevarer i Tropehuset. Eller du kan tage din frokost med dig i parken. Der er flere borde/bænkesæt hvor gæsterne kan hvile sig og nyde den medbragte mad. Der er også fire grillpladser til frokostpausen.

Arasari
©Foto af Jytte Strandberg